Драгомир Драганов отдавна се е примирил с това, че в съзнанието на хората ще остане като Драго Чая  заради името на хитовото предаване, на което бе водещ.

 

Не крие, че обожава магията на светлините на прожектора и магията, която това древно изкуство предлага на хората в продължение на векове. Обича животните.

 

Придобива известност покрай предаването „Чай“ по БНТ, което сам решава да спре през 2007 г. Той е сред емблематичните лица на телевизията-майка и с днешна дата е водещ на предаването „С БНТ завинаги“.

 

Драго Драганов – в леглото ми има вакантно място, но в сърцето ми – не

Единственото, което си пожелава по всеки повод, е здраве, за да има енергията да сбъдне поредната си амбициозна идея – голяма изложба, посветена на 40-та годишнина от изгарянето на Софийския държавен цирк.

 

Определя изминалата година като странна, тъй като „на стари години“ му се налага да рестартира живота си след края на дълги и сложни взаимоотношения.

Трябвало е не само да преодолее огромно унижение, а и да запази достойнството си и да дочака справедлива развръзка, както и да запретне ръкави за нова битка.

 

Отбелязва, че всеки рожден ден (роден е на 22 януари 1971 г.) е незабравим посвоему. 

Предпочита обаче подаръците, които си прави сам, тъй като не само си позволява да е щедър, а и се глези. Смята, че е единственият, който знае как да го зарадва.

 

С първия си спечелен хонорар от телевизията си купил „много арт пердета“ и лампа за хола на апартамента, в който живеел по онова време.

Макар родителите му да не вземали насериозно поривите му за сценични изяви, баба му по майчина линия го подкрепяла всячески. Тя е тази, на която дължи самочувствието и жаждата за публични изяви.

 

Категорично отказва да говори на тема любов. Единственото, което споделя е, че в леглото му има вакантно място, но не и в сърцето му.

Не вярва в хороскопи и гадания, но смята, че Господ знае защо го е създал. Не се възвеличава, но е категоричен, че всичко в живота си е постигнал и разрушил съвсем сам.

 

Не се притеснява от неизбежни неща, каквото е старостта. Не крие белезите на годините и е категоричен, че не би се вкопчил със зъби и нокти в идеята да остане завинаги млад.

В заключение посочва, че не спира да мечтае, но е категоричен, че мечтите му, са тайна.

Източник: Уикенд