Депутати от АПС издават ексклузивно, че лидерът Ахмед Доган е тежко болен. Скандалното разкритие за здравето на Сокола разказаха притеснени негови активисти, които от доста време знаели, че лидерът им е закъсал със здравето. По думите им Сокола бил „почти сенилен“, забравял елементарни неща, говорът му се влошил драстично и имал проблеми с вестибуларния апарат, а на моменти дори куцал и губел равновесие.

 

В АПС обаче не давали и дума да се продума пред избирателите за проблемите на почетния председател, а появата му преди броени дни под дъжда в подкрепа на арестуваната му дясна ръка Джейхан Ибрямов само засилила слуховете за влошеното здраве на Доган. Тогава, редом до Биршен Ибрямова – съпруга на Хубавото Джиджи, както наричат Ибрямов в партията, Сокола опитал да изнесе реч, но от думите му нищо не се разбра. Наложи се Николай Бареков, който е новата звезда в свитата на Сокола, да спасява положението.

Именно заради това бяха потърсени активисти на Доган с въпроси относно здравето му и те признаха, че лидерът им е много зле и заради това не бил и на откриването на кампанията на партията в Кърджали, където е и водач на листата на АПС. По думите на кандидат-депутатите, дори и да влезе в парламента, Сокола щял да се откаже от депутатското място. Той щял да отстъпи престола си в Народното събрание, като се говори, че петата в листата и създателка на фронта „Да подкрепим Ахмед Доган“ – Елван Атилла, щяла да получи място в парламента за сметка на почетния председател. По думите на активисти на АПС първите четирима от листата имали голям шанс да станат депутати заради водачеството на Сокола, но нямало шанс да получат пети мандат от „бастиона на ДПС“.

 

Под сурдинка хората на Доган признаха, че влошаването на здравето му се дължало на прекомерна употреба на твърд алкохол. Сокола от години пиел уиски, при това в гигантски количества – по бутилка на ден. Според хора от най-близкия му кръг в последно време агата налитал на водката, а заради дългогодишната злоупотреба в паметта му имало бели петна. Приближени до Доган издадоха още и че лидерът им често спирал думите си по време на разговор, забравял какво казва и не намирал фразите, които иска – точно обратното на досегашното поведение на отривистия в речите си председател. Според някои Доган е диагностициран с цироза още преди 3 години, като напоследък състоянието му се влошило.

Източник: Уикенд, crimesbg.com