Диана Димитрова не казва директно името на насилника си. А след ужасните й разкрития и скандалните снимки из медиите се появиха различни версии кой всъщност й е посегнал. Като най -тиражирана е тая, че това е Юлиан Вергов. С него тя си партнира в лекарската поредица „Откраднат живот”.

В личните си отношения с мъже актрисата споделя, че я преследва голям карък.

Диана разказа, че имала споделена любов със служител на ДАНС.  И когато с него били на крачка да заживеят като семейство чаровната брюнетка, почувствала, че не е готова на такава решителна крачка.

После  се насочила към рисуването, приели я в худ. академия където записала графика и се класирала с най-голям успех. А любимият й продължил кариерата си в ДАНС. Днес той има жена и отглежда 2 деца.

Преди около четири години красавицата изживява страстен роман с Калин Терзийски. Който е писател и дипломиран психиатър. Връзката им обаче търпи крах. Въпреки, че той зарязва жена си заради актрисата. И разказва, че бил пленен от Диана, но не заживял с нея защото усетил, че любовта им няма да продължи дълго. „На нея ще повлияе зле, а за мен ще е разрушително”, казва писателят за аферата си със звездната актриса.

Диана Димитрова рекордьорка по провалени афери (Пребитата преди години актриса се озлобила към мъжете)

Въпреки, че се разделят остават приятели и Терзийски посещава редовно всичките й изложби, като твърди, че още я обича, написал е две книги за нея.

Диана Димитрова в интервюто си по бТВ сподели, че и с насилника си е имала афера и е била интимна. На хора от екипа на „Откраднат живот” обаче този факт им се вижда съмнителен.

Актрисата има още една интимна връзка с колега. Любовта им започва на снимачната площадка. Преди време се разбра, че Диана и френския актьор Беноа Марешал с когото си партнира в българката продукция „Бягство” са били двойка. Любовните им трепети избухват през 2020 г през есента.

Месеци след края на снимките актрисата сама признава, че е била влюбена в колега. Но след като  работата им по филма приключва французинът си заминал и всичко било до тук.