Безобразията в Агенцията по заетостта, която е под шапката на социалния министър Лазар Лазаров, активизираха ДАНС! Българското ФБР вече рови за корупционни практики в обкръжението на министъра, разкрива източник от върховете на държавата.

 

Кремена Калчева, шеф на „Активни политики на пазара на труда” в Агенцията по заетостта, тихомълком е прокарала поправка, с която социалните партньори – синдикати и работодатели, са отрязани от усвояването на държавни средства. Калчева вече е разпитана от агенти на ДАНС.

 

По закон социалните партньори трябва да участват в раздаването на „порциите”, както преди години лидерът на ДПС в сянка Ахмед Доган нарече финансирането в държавата.

 

Запознати подчертават, че Кремена Калчева е опасно близка до русенеца Драгомир Николов, бившия директор на Агенцията по заетостта, който бе отстранен след редица скандали и в момента е разследван по 12 обвинения.

Николов е от приятелския кръг на бившия шеф на НОИ Сотир Ушев – актуалния мъж до служебния министър на спорта Весела Лечева.

 

Според отлично запознат със случая, Драгомир Николов е прокарвал обществените поръчки, които Ушев, сдобил се при странни обстоятелства с диплом за висше образование от Украйна, печелел.

Според новата информация оперативно интересни на ДАНС са, освен Драгомир Николов и Сотир Ушев, и председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова.

 

Вторичен трус от безобразията в Агенцията по заетостта и косвена жертва на криминалните практики тук стана актуалния шеф Смилен Вълов, който се задържа на поста по-малко от година. Експертът е уволнен на 19 декември в 14,30 ч. без да бъдат посочени каквито и да било мотиви.

 

Така за изпълнителен директор е назначена Полина Маринова – стар кадър на Министерството на труда и социалната политика, но без никакъв опит в борбата с корумпягите.

Според добре информирани, рокадата е първа крачка към опит за замитане на следи и унищожаване на документи за грандиозни кражби.

 

Очаквайте на колко милиона се оценява грабежът в Агенцията по заетостта и дали министър е поискал милионен подкуп, за да прикрие престъпленията!

Източник: narod.bg