Десислава Барова има нужда от помощ. Красивата и лъчезарна жена се нуждае от скъпоструваща и животоспасяваща чернодробна операция за отпушване на порталната вена, но сумата, която трябва да плати е непосилна за нея. 

Деси има нужда от помощ и споделя повече за живота и състоянието си, като дава възможност на всеки, който има възможност, да й помогне по пътя на тежката битка. 

От столичното заведение Raffy Bar & Gelato Vitoshka са прегърнали инициативата за помощ на Деси и отправят специално предложение към всички, които искат да се отзоват в подкрепа на дамата.

Във вторник 24 септември персоналът на заведението ще дари 50% от бакшишите, събрани през деня, по сметката на Барова. Ако и вие желаете да помогнете и да се присъедините към големите сърца, сторили добро, може да преведете пари по упоменатата по-долу сметка, или да се насладите на някое от изкушенията в ресторанта, като междувременно оставите пари за Деси. 

На място в обекта ще има и кутия за дарения, в която всеки, който няма възможност да помогне онлайн, може да го направи физически. 

А ето и малко повече за изпитанието,

през което минава Барова, разказано от първо лице:

"Скъпи приятели, имам нужда от вашата помощ!

Нуждая се от скъпоструваща и животоспасяваща чернодробна операция за отпушване на порталната вена.

Повече от 12 години се боря със сериозни здравословни проблеми. Коремните болки, от които страдам, са мъчителни, силно ограничаващи ежедневните ми дейности, включително вече и движението.

Тези от вас, които ме познават, знаят колко болници обиколих през годините в търсене на диагноза. Когато ми откриха ендометриоза, помислих, че това е била единствената причина за моите проблеми, но съм грешала.

По време на една от най-тежките ми коремни кризи, лекарите откриха тромб, който е запушил черния ми дроб.

Последва неуспешна операция за отпушването му, след която ми казаха, че единственото, което могат да направят, е да ме поддържат медикаментозно и да следят състоянието ми.

През следващите 3 години продължих да следя състоянието си и да изпълнявам ежедневните си дейности с много обезболяващи.

Последната една година обаче състоянието ми внезапно се влоши. За мен и за семейството ми тази година беше истински кошмар и изпитание. Запушената портална вена нанесе своите поражения и последваха животозастрашаващи вътрешни кръвоизливи.

Лекарите в България казаха, че няма какво повече да се направи и единственото, което ми остава, е да чакам следващ кръвоизлив, който може да бъде фатален.

В този момент се сринах. Това беше истинско изпитание за вярата и психиката ми. Бях изгубила надежда, но продължавах да търся решение в чужбина. Получих още откази, но благодарение на подкрепата и вярата на близките ми, решение беше намерено в Турция, Истанбул.

За мое огромно щастие, в LIV Hospital, Istanbul, открихме невероятни специалисти, които не само ни дадоха решение, но и откриха причината за запушването на черния дроб. Изключително рядка анемия, наречена “Пароксизмална нощна хемоглобинурия”, срещана при 2-ма на 1 милион души.

Хубавата новина е, че проблемът е решим! Ще са нужни две операции – чернодробна и гинекологична, но вярвам, че след тях ще живея пълноценен и нормален живот.

Вярата ми е силна, аз съм силна и изобщо не съм се отказала. Вярвам, че ще се справя, защото тепърва имам много хубави мечти за сбъдване! Имам нужда обаче от вашата помощ.

Операцията е планирана за месец октомври и всяка помощ, независимо от размера, ще бъде от огромно значение за мен и ще ме доближи до целта. Ако не можете да отделите средства, ще съм много благодарна, ако споделите тази публикация.

Дарителската сметка, в която се събират средствата, е предназначена на първо място за финансиране на животоспасяващата чернодробна операция.

В случай, че останат средства по дарителската сметка, те ще бъдат използвани за предстоящата гинекологична операция, която също е от критично значение за моето здраве. Ще бъдем прозрачни и ще ви информираме за използването на всички дарени средства.

Аз и моето семейство сме безкрайно благодарни за всяка подкрепа и доброта, която ще получим. Вашата помощ ще бъде ценена и никога няма да бъда забравена!

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ В ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА:

IBAN: BG15 FINV 9150 1317 7861 78

ТИТУЛЯР: ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА БАРОВА

Ще споделя детайлите по дарителската сметка в коментар, за да могат да се копират по-лесно.

*Ако имате въпроси, моля свържете се с мен на [email protected] или 0896401811"

Източник: blitz.bg