Факт е, че д-р Щонова, която през миналата седмица спечели „Денсинг Старс“, е от хората, които умеят и да губят. Не всичко в живота й е било поднесено на тепсия и поради тази причина е научена да се бори докрай за това, което иска. Една от най-болезнените й битки е тази да стане майка. Към днешна дата тв звездата се радва на пораснала дъщеря. Малцина обаче са наясно, че невроложката е била бременна с близнаци – момче и момиче и изгубила момчето в четвъртия месец от бременността си преди близо две десетилетия.

 

Малко след вдигането на купата на „Денсинг Старс”, радостта й бе попарена от съмненията за нечестна победа и купен вот. Д-р Щонова призна пред феновете си, че е преживяла най-щастливия момент в живота си, който обаче не е свързан с танците, нито пък с личното й постижение, а с дипломирането на дъщеря й Лилия-Сапфира малко след финала на шоуто в bTV.

 

Момичето, което в деня на изборите – 9 юни, трябва да навърши 19 години, се е дипломирало във Великобритания. Това е бил моментът на върховно щастие в живота на неговата популярна майка.

„Благодаря ти за всеотдайността, готовността и любовта, с която мина през това изпитание. Зная колко ти беше трудно, мама… помня всяка сълзичка и безсънна нощ над учебниците. Господи, никога не съм се чувствала по-щастлива от сега! Гледам те с възхищение и се гордея с теб!, написа д-р Щонова и показа снимки от дипломирането на дъщеря си. Танцуващата невроложка не крие, че е очаквала цели 10 години да стане майка. Родила е Лили на 34-годишна възраст, а се е запознала с баща й, когато е била 20-годишна. Няколко години по-късно двамата решават да създадат семейство, но деца така и не се появяват. „Копнеех да имам дете и цели 10 години очаквах това да се случи. Думата „бездетна" е като косачка, раздробява те, но майка беше до мен и ми казваше да вярвам. И чудото стана! Ясно помня деня, в който разбрах, че съм бременна – 8 октомври 2004 г.“ Това сподели преди няколко седмици д-р Щонова след свой танц в „Денсинг Старс“.

 

Оказва се, че в онзи октомври тя е носела не едно, а две бебета. Очаквала разнояйчни близнаци, но Бог решил да остане само тя… (Лилия-Сапфира), което в медицината се среща рядко.

„В четвъртия месец изгубих момченцето и остана само милата ми тя“, споделя лекарката преди време. Макар рядко да говори за този момент от живота си, много често застава зад каузи, свързани с проблема със зачеването и борбата на семействата за собствена рожба. Явно въпросът до ден днешен е важен за нея.

 

За щастие на лекарката, дъщеря й е нейна голяма гордост. Тя я подкрепяше в „Денсинг Старс“. В началото на състезанието пристигна от Великобритания, където учеше, за да даде кураж на майка си. На финала пък е била в публиката, но седнала най-отзад, защото не искала майка й да я види. Очаквала, че ако я види, емоциите ще й попречат да се представи добре на дансинга. Най-вероятно двете са летели за Великобритания заедно, за да присъстват на дипломирането.

 

Ето какво още написа лекарката в големия ден на своята наследница: „Свят на наука, жажда за знания и млади хора, устремени към най-истинската пътеводна звезда и към една голяма ценност – образованието. Няма такъв миг на света! Вълнението да съпреживея дипломирането на моето малко момиченце. Браво, Лили! Безусловна моя обич. Ти се появи толкова трудно на белия свят. Появи се като едно малко чудо. И аз винаги мислех, че трябва да те пазя, да те уча, да те закрилям, да ти давам посоки, сили, помощ и ориентири. А истината, мила моя, е, че през цялото това време ти мен учеше, ти ме закриляше, ти ми даваше сили, опора, криле, светлина и пример! Бъди здрава, момичето ми, бъди все така отговорна, смела, прекрасна, жадна за знания, смисъл и бъдеще.

Бъди човек с ценности! Истински, истински ценности. Защото в този меркантилен век те са ни по-необходими от всякога. Не спирай. Обожавам те”.

Източник: Уикенд, crimesbg.com