България скърби, България тъжи. Хората се молят, изпращат дарения и се опитват да помагат по всякакъв начин.

В град Хасково нещата обаче не стоят така. Кметът – Станислав Дечев, не прояви съпричастност с трагедията по Южното Черноморие, алармира скандализиран хасковлия на редакционната ни поща.

По думите му, Дечев е единственият кмет, който не е отменил празничните чествания по случай деня на Съединението. Тъкмо напротив - той е във вихъра си - организира вечеринки, весели се, танцува и се къса от снимки със “случайни граждани”. Причина за дебелокожието му са наближаващите местни избори. Градоначалникът искал всячески да бъде номиниран за пореден мандат, но учудващо от ГЕРБ все още не бързат да обявят кандидатурата си за областния град.

Цинизъм! На връх трагедията в Царево, кметът на Хасково Станислав Дечев гуляе в пиано бар

“Явно паметта на кмета е толкова къса и е забравил за бедствието, което сполетя близкото до Хасково село Бисер преди 11 години, при което 10 души загубиха живота си. А дали е къса памет или е планиран предизборен пиар? Май и двете”, пише нашият читател.

А агитацията не търпи отлагане. “Седмицата е претъпкана от събития и концерти. Кметът похарчи 80 000 лв. за забавления на Хасковлии. Той чинно се снима от сутрин до вечер на разни събития и концерти. Награждава турнири, поднася цветя и открива изложби. Във вечерта на бедствието в Царево, Дечев присъства на „Латино-пиано бар под звездите в центъра на града. Забавлява се, снима се, танцува. На следващата вечер присъстваше на концерт на Николина Чакърдъкова. И забележете, на концерта водещата заяви, че Община Хасково и кметът в знак на съпричастност отменят само празничната заря.

 

СРАМ, ПОЗОР И ДЪНО…”, коментират жители на общината и едва сдържат възмущението си.

Цинизъм! На връх трагедията в Царево, кметът на Хасково Станислав Дечев гуляе в пиано бар - Снимка 2

Те повдигат завесата защо се организира цялата тази патардия във времена на траур и убийствени бедствия: “Иначе по повод снимки, танци, наградки и режене на лентички… Всичко това си е ПИАР, но какъв – безплатен на гърба на нас хасковлии с пари от нашите данъци. След като свършат празниците на град Хасково,… запомнете какво четете в момента… ГЕРБ още през следващата седмица ще обявят кандидатурата на Дечев за кмет. Сега разбрахте ли? Той първо харчи общински бюджет за ПИАР, после обявява кандидатурата си”.

Цинизъм! На връх трагедията в Царево, кметът на Хасково Станислав Дечев гуляе в пиано бар - Снимка 3

Докато Дечев се забавлява и трупа актив пред съгражданите си, в знак на съпричастност най-малко 10 общини отмениха празничните си програми по случай 6-ти септември и повечето от тях единствено отслужиха молебен за здраве и спасение за всички, които се борят със справянето с бедствието. Сред тях са Бургас, Пловдив, Разград, Кюстендил, Стара Загора, Сливен, Котел, Приморско, Камено, Варна и др.

Община Царево пък откри дарителска сметка за възстановяване на щетите в от бедственото положение.

А Хасково се готви за потоп. Този път предизборен. И върху главите на гражданите ще се изсипе порой от обещания. Дано поне не ги завлече в небитието, както това се случи с морската община, пишат будни хасковлии.

Източник: crimesbg.com