Оказва се, че в родния дом на пишман политика Слави Трифонов се ширят плевенски цигани.

И ако мислите, че са се самонастанили там, грешите. Слави Трифонов лично им е продал бащиния си дом.

Както вероятно си спомняте имотът се намира в Учин дол, записано от няколко петилетки в регистрите като с. Тодорово. Преди година новите собственици броили 40 хиляди евро за имота, на който преди това местни дюлгери направили основен ремонт. Поради факта, че селото е в непосредствена близост до Плевен, цените на имотите там скачат с часове.

Цигани превзеха родния дом на Слави Трифонов

Запознати твърдят, че Трифонови бързо склонили да продадат имота си за 40 хиляди евро, без много уговорки. Те си давали ясна сметка, че къщата е строена през 50-те години на миналия век, а и освен това дворът им не бил особено голям.

Слави Трифонов бил категоричен, че след смъртта на баща си няма повече работа в този имот. Майка му пък е поверена на грижите на сестра му в Плевен. За разлика от преобладаващата част от родните пенсионери, старицата води повече от луксозен начин на живот и дори има лична помощница. Тя често гостувала и на Слави Трифонов в София.

При все, че имотът отдавна бил обявен за продан, пишман политикът не искал да го пуска публично за продажба, за да не се спекулира в медиите. Поради тази причина предпочел хора от селото да движат нещата. Доста народ се извървял да огледа имота, но повечето били отпращани. Запознати посочват, че сред мераклиите имало и звезди от родния тв ефир.

Накрая Слави Трифонов и сестра му взели решение да продадат имота на ромско семейство, които хората в селото определят като „изключително читави хора“. Покрай грижите им за имота, той направо е разцъфтял и блести от чистота.

Имотът е купен от две сестри, които се грижат добре и за двора – насадили са го с всякакви зеленчуци. Напук на общите разбирания за ромите, съседите им ги хвалят, че са изключително отговорни и трудолюбиви хора. 

Местните разказват, че докато Слави Трифонов навестявал селото, имал тактика. Първо се появявала охраната му, най-често в 2 ч. след полунощ, а след това идвали той и приятелите му. Навремето изкупил бившето поделение, намиращо се в края на селото, където вдигал грандиозни купони.

След това обаче разредил идванията и сградите започнали да се рушат. Понесла се мълва, че там ще строи болница, но това не се случило. Хората се кахърят, че явно шоуменът с политически амбиции има много ядове и изобщо не му е до това. Те обаче са категорични, че политиката далеч не му идва отръки като шоуто и музиката.

Разкриват, че като малък много свирел, но хората му се ядосвали, а децата го замеряли с шишарки. Местните го наричали Станьо. Едва когато отишъл в София, станал Слави. Прякорът на баща му Тодор пък бил дядо Вранго. Можел да разказва вицове с часове, но все пиперливи.

Колоритният му родител бил изключително пестелив и кътал всяка стотинка, дарена от сина му. Обичал да виси дълго време край гробищата, защото там мобилните телефони имали най-добър обхват навремето.

В заключение местните посочват, че Слави Трифонов не е стъпвал в родния си дом от 2017 г., когато почина баща му. Сделката по продажбата на къщата била движена от сестра му и майка му, с помощта на кмета.

Източник: Уикенд