Имоти край морето на екзекутирания пред 9 години бизнесмен Борислав Манджуков, отиват на публичен търг. Става въпрос за общо 11 терена в бургаското село Лозенец, които към днешна дата са собственост на двете дъщери на застреляния през март 2014 г. бизнесмен.

 

Анджелика Манджукова в момента е на 19 години. Тя е от първия брак на Борислав с варненката Галина. На 9 декември 2003 г. бременната тогава Галина Калудова – Манджукова беше отвлечена пред дома им до двореца „Евксиноград“ край Варна.

 

Две седмици след това съпругата на Боби Манджуков бе върната невредима. 10 години по-късно през януари 2013 г., Галина почина. Именно покрай тази трагедията стана ясно, че Боби има връзка с манекенката Лора Георгиева, която го дари с още едно момиченце - Мишел. Майка й е тв водеща и носителка на титлата „Мис Казанлъшка роза“. В момента Мишел Манджукова е на 10 години.

 

След покушението над варненския бизнесмен манекенката Лора се омъжи втори път за милионера от Бургас Деян Дачев, с когото се разведе през 2022 г. По това време се заговори, че излиза с Ангел Ангелов – Градуса, собственик на известна марка за пилешко месо, който пък е бивше гадже на колежката й Никол Станкулова.

 

По неофициални данни се предполага, че Анжелика и Мишел – щерките на сенчестия бизнесмен Борислав Манджуков, са наследили активи за над 200 млн. лв. От баща си двете момичета получили и 11 терена край Лозенец, за които сега частният съдебен изпълнител Росица Стоянова е обявила търгове. 10 от парцелите в района на селото, всеки от по близо 600 кв. м., са пуснати на първоначална цена от по 20 000 лв., а 11-ият е по-малък – 36 кв. м. и за него наддаването започва от 1 600 лв.

 

Имотите в местността Пирамидата се продават по искане на банка ДСК. Парцелите са били ипотекирани в нейна полза, имат и вписани забрани от НАП и Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), от която се роди КПКОНПИ. Търгът ще се проведе от 14 ноември до 14 декември, а наддавателните предложения се подават в Районен съд – Царево.

 

Приживе варненският играч Борислав Манджуков беше собственик на веригата заведения „Версай“, „Булгари” и дискотеките „Екзит”. Освен това притежаваше чейндж бюра и няколко хотела.

 

Милионерът бе убит на 24 март 2014 г. във входа на софийската кооперация, в която живее на семейни начала с манекенката Лора Георгиева. Манджуков се прочу покрай ареста си през 2012 г. заради контрабандни цигари.  Делото „Цигараджиите“ бе в закрития Специализиран

 съд. Той е бил и дарител на БСП във Варна.

 

Данъчната ревизия на баровеца като физическо лице бе назначена през февруари 2009 г. след разкрита афера с ДДС на контролирани от него фирми. Тогава на власт е Тройната коалиция. През 2006 г. Боби дарил скромната сума от 4900 лв. на водещата партия БСП, а през 2007 – 2000 лв. Назначената ревизия е спряна през май 2009 по неясни причини. Възобновена е едва през 2011 г. Приключва с ревизионен акт през април 2012 г.

Установено е, че трябва да внесе в бюджета 140 000 лв. защото според НАП има разминаване в приходите и разходите му за периода от началото на 2004 до края на 2007 г. Два. месеца след приключването на данъчната му ревизия като физическо лице Борислав Манджуков е арестуван.

 

На 27 юни 2012 г. е задържан с митничаря Георги Владимиров – Фози, и още трима души. Анализирани са разходите му за задгранични пътувания, както и придобитите апартаменти. Проверката показва, че Манджуков е инвестирал в парцели край морския курорт Лозенец, където хотелски комплекс има Евелин Банев – Брендо. През 2006 г. Манджуков купува 10 парцела там, всеки от по 600 кв. м.

 

За да оправдае разходите си за покупка на имотите, Манджуков представя в НАП два договора за заеми, които са му предоставени от негови близки. Единият е от Бистра Димитрова, а другият – от съдружника му в нощни заведения Радослав Йорданов. Според договорите на Манджуков със съдружника му Йорданов през май 2005 г. са му отпуснати 230 000 лв.

Според клауза в договора, ако сумата бъде върната до май 2010 г., той не дължи лихва.

 

ЧСИ продава 11 имота на Борислав Манджуков 9 години след екзекуцията му

 

Данъчните не приемат договорите, защото според тях те са създадени със задна дата и с цел да оправдаят разходите на Манджуков. Определена му е нова данъчна основа и 140 000 лв. с лихвите за доплащане. Той обжалва акта в административния съд във Варна. Решението излиза 2 седмици след ареста му в акция „Цигараджиите“. То е изцяло в негова полза. От НАП са осъдени да му платят и 8000 лв. разноски по делото. Данъчните не се отказват и атакуват решението на варненските магистрати във Върховния административен съд. Делото бе насрочено за 2 април 2014 г. Седмица преди това обаче Манджуков е убит.

 

В съда е представен акт за смъртта му. Процесът е спрян, а данъчните са задължени да предоставят данни за наследниците му, за да може делото да продължи. Резултатът от цялата патаклама е, че двете дъщери на бизнесмена – Анжелика и Мишел, са осъдени да платят 140 хил. лв. данъци, за които покойният им баща има ревизионен акт от НАП.

Източник: Уикенд, crimesbg.com