Със захлаждането на времето и наближаващата зима, цените на палта и якета, рязко скочиха. Това едва ли е изненада за някого, но след големия скок и въпреки спадащата инфлация се забелязва, че цифрите продължават да набъбват. Новите етикети върху есенно-зимните дрехи изненадват неприятно купувачите.

 

Най-високи са цените на палта, якета и грейки. Експерти признават, че с настъпването на есента, цените на връхните дрехи са се покачили с 25%. Търговците обаче дават простичък съвет – да не се купуват точно сега якета и палта, тъй като винаги по това време цените се вдигат. Освен това излизат новите колекции, чиито цени е логично да са по-високи.

 

Цените на палта и якета – рязко нагоре

Икономисти и модисти отбелязват, че връхните дрехи не са на аткрактивни цени заради повишените цени на тъканите и аксесоарите. Освен това припомнят, че палта, якета и грейки, винаги са дрехите с най-високите цени в магазините.

 

Към момента палтата се продават на цени между 150 и 300 лева, което означава, че са поскъпнали с 21% спрямо предходната година. Най-слабо е поскъпването при ветровките, които са особено купувани през този месец – с едва 10%. Средната им цена е около 100 лв.

Източник: Уикенд