Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно със старото си име Учиндол, ще бъде срутена до основи.  

 

За целта вече са ангажирани няколко фадроми, които да изравнят със земята двуетажния имот, намиращ се на ул. „Кирил и Методи“ 33.

Именно там успешният шоумен и провален политик е направил първите си стъпки.

 

Бутат родната къща на Слави Трифонов заради…

Хората в селото твърдят, че терасата, която гледа към улицата и до днес е забележителност. Именно от там Дългия изнасял импровизираните си концерти пред свои връстници.

Съвсем скоро от балкончето няма да остане и следа, а на мястото на родния му дом ще бъде издигната фотоволтаична централа. Зад инвестицията стоят Слави или роднините му.

 

Припомняме, че през март, м.г. Дългия изтъргува бащиния си дом, без да му мигне окото, че по този начин къса окончателно с корените си. Очевидно местният патриотизъм, с който постоянно се пъчи в ефир, е от ден до пладне. Той се е разделил с бащиния си дом срещу сумата от няколко хиляди лева, които за него са си направо нищо.

 

Припомняме, че за краткото време, в което партията на Слави Трифонов – ИТН бе част от правителството на Кирил Петков, успя да намърда редица свои протежета на близки олигарси в АПИ, която разпределя милионите за пътни ремонти.

Съседи на Трифонов в Тодорово разкриват, че цената на запустелия имот не може да е по-висока. Той заряза къщата, след като баща му Тодор издъхна през 2017 г. Той нито се е появявал лично там, нито пък е платил на някого да поддържа имота.

 

Природните стихии постепенно продънили покрива, а дворът е превзет от огромни бурени. Очевидно, след като веднъж вече е прежалил родния си дом, за Трифонов няма никакъв проблем да скъса с миналото си. В началото на март м.г., той продал имота на плевенчанката Симона Горанова. Новата собственичка няма никакво намерение да налива пари за възстановяването на съборетината.

 

Вместо това, тя се е заела да разчисти огромния двор в размер на 3.7 дка., върху който да бъдат разположени слънчеви панели. Според експертите инвестицията за покупката им, възлизаща на близо половин милион лева ще се изплати много бързо. При космическите цени на електроенергията напоследък, централата ще си избие парите за около 5-6 години, а самите слънчеви панели могат да работят около две десетилетия.

 

Горанова вече е регистрирала и фирма, чрез която да осъществи проекта за слънчевата централа. Очаква се помощ да й окаже известен бизнесмен, тъй като тя не разполага с нужните средства.

 

Макар Горанова да обитава очукана панелка в краен квартал в Плевен, е купила евтино огромен парцел, близо до трафопост, който е напълно подходящ за централа. Така двамата съдружници бързо постигат договорка как да си разпределят участието в бъдещия проект. Бизнес партньорите изчаквали да дойде пролетта, за да вкарат фадромите в бившия двор на Слави Трифонов.

Източник: Уикенд