Любимата доскоро храна на учениците – бързите закуски и най-вече бургерите, вече не са по джоба на мнозина, след като стигнаха безумни цени по моловете и големите вериги. Макар да не са нито изискани ястия в скъп ресторант, нито пък здравословна храна, цените им са безобразно високи.

 

Времената, в които човек можеше да си купи сандвич за 3-4 лв., останаха в историята. Това е и причината, поради която младите вече предпочитат парче евтина пица пред хляб с колбаси и сосове за 20-тачка.

 

„Макдоналдс“ вече дори са сред евтините бургери – чизбургерите не надскачат 4.50 лв. в други вериги обаче хлебчетата с добавки удрят твърдо 20-тачка. Така един самун и няколко прозрачни парченца салам, топено сирене, краставица и асберг, плюс сосове, сметката твърдо удря 20 лева.

 

Бургерите удариха 30 лева

Цифрата на „кралските сандвичи“ е още по-страховита, тъй като в комплект с картофките ще ви струват „скромната“ сума от 29 лева. Търговците се възползват от факта, че младите обичат сандвичите с добавки и сосове, и нагло вдигат цените още и още. Всъщност единствената екстра на бургерите са само вкусните крехки хлебчета – с пармезан, риган или пък семена и мед и това събужда апетита за бързата закуска. Иначе вложените в тях продукти не надхвърлят сумата от 5 лева и така и не става ясно защо крайната цена на сандвича скача до 20-30 лева.

 

Не върши работа и фактът, че търговските вериги са залепили извинителни бележки на витрините си с обяснения, че клиентите трябва да ги извинят за скъпите сандвичи, тъй като цените са такива заради високите цени на хранителните продукти и тока.

Източник: Уикенд