bTV се подигра жестоко със зрителите си, подценявайки умствения им багаж.

 

Медията си измисли заслуга, каквато реално не съществува. Тя твърдеше, че е първата в Източна Европа, сложила за водещ на „Стани богат“ жена, което реално е твърде далеч от истината.

 

bTV се изложиха като кифладжии

Мария Силвестър не е първата жена водеща на предаването, тъй като още преди 5 години румънците сложиха за водеща на „Стани богат“ Тео Трандафир. Повече от очевидно е, че медията, която уж има претенции за висок професионализъм и постоянно отбелязва, че се бори с фалшивите новини, сама създава такива.

 

На практика се опитаха да направят сензация, без дори да са си направили труда да ровнат в Гугъл, където ще открият информацията за раз време. официалната страница на предаването бе залята от зрителски коментари, разобличаващи ги в лъжа. Въпреки острите реакции и възмущението на зрителите, от медията продължиха да поддържат тази лъжа. Те дори не си направиха труда да изрежат гафа от записа на предаването.

 

В последните седмици телевизията бавно си връща изгубения през пролетта неделен рейтинг благодарение на специални благотворителни издания на „Стани богат”.

Всяка седмица има нов водещ, а миналата това беше Мария Силвестър. Няколко дни преди ефир беше обявено: „Тя е първата дама в историята на „Стани богат“ в цяла Източна Европа, която заема почетното място”. „В грешка сте. Сезон 2018-2019 е Румъния се води от жена”; „Не е вярно, че е първата жена - в Румъния бе първата жена водеща в „Стани богат”, ядосаха се много фенове на играта.

 

Справка сочи, че действително румънците са ни изпреварили, и то с много. Първата жена водещ на „Стани богат" в Източна Европа се казва Тео Трандафир. Това е популярна в северната ни съседка журналистка, която от години е звезда на малкия екран от другата страна на Дунава. Известна е за феновете си като Тео, което вероятно е прозвучало по мъжки на родните телевизионери, които не са си направили труда да проверят фактите, преди да ги обявят в национален ефир.

 

Цялото име на румънката обаче е женско, и то не само в Румъния, а и у нас – Теодора. В интернет е пълно с нейни снимки в студиото на „Стани богат” и май само хората, които работят в родния вариант на шоуто, не са ги открили. Странно е, че дори след „като зрителите откриха истината за първата водеща на предаването в Източна Европа и услужливо я публикуваха на официалната страница на предаването, от телевизията продължиха да поддържат версията си, че първа е Мария Силвестър.

 

Самата Мария също се хвали с това в предаването, което върви на запис и беше излъчено в неделя. Ясно е, че това й е било заложено по сценарий. Но не е ясно защо екипът не се е задействал да изреже тази част от записа, след като още в петък на официалната страница на предаването зрителите обясниха, че новината е фалшива. Всичко това се случва в телевизия, в която непрекъснато се парадира с висок професионализъм и борба с фалшивите новини.

Източник: Уикенд