След като купи правата за няколко предавания на Нова тв и прилапа най-емблематичните й лица, bTV е напът да се превърне в двойник на най-големия и конкурент.

Още в края на следващия месец в ефира на медията ще заблестят Алекс Раева, Краси Радков, Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева, която първа се премести в редиците на конкурентната bTV от Нова. Както вероятно се досещате, всички те ще работят във формати, вземи от конкуренцията като „Аз обичам България“, „Денсинг Старс“ и „Стани богат“.

 

От интервю на Атанас Месечков наскоро стана ясно, че най-известният професионален треньор ще се вихри на паркета на „Денсинг Старс“ и през новия сезон. Той издаде, че се очаква в предаването да влезе и Неделя Щонова, която танцува с него в рекламния клип.

За момента обаче не е ясно дали ще са двойка и в самото предаване.

 

От казаното от Месечков става ясно, че има много добро отношение към лекарката и се надява да се изявяват в комплект с нея. Малцина знаят, че тя доста години е играла балет, което означава, че ще се справя отлично на дансинга. В този ред на мисли Месечков предполага, че работата с нея ще е песен.

 

Без значение дали ще са двойка в шоуто или не, той пожела успех на любимата докторка на българите, признавайки, че ще й стиска палци.

 

Припомняме, че bTV стартира трансформацията в средата на декември, когато смени програмния си директор. Апостол Пенчев седна на мястото на уволнения Христо Хаджитанев. Именно Пенчев се занимаваше с програмата на Нова, а в периода 2005-2014 г. бе на ръководна позиция в bTV. На практика Пенчев се върна на старото си работно място, но с нови идеи, взети от конкурентната Нова тв. Както се очакваше, веднага последва пренос на лица и предавания от единия канал в другия.

 

Първото стана ясно, че „Стаи богат“ връща стария си водещ Ники Кънчев, второто предаване, което Пенчев прехвърля в bTV е „Денсинг Старс“, а водещ ще е Краси Радков, който преди години стана известен именно в ефира на bTV като комик в „Шоуто на Слави“, но не се беше изявявал от пролетта на 2019 г., когато Дългия спря предаването си, за да прави собствена телевизия и партия. От близо петилетка, Краси Радков работи основно в телевизията на Трифонов – 7/8 ТВ, както и в предаванията на Халваджиян по Нова тв. Партньорка в „Денсинг Старс“ ще му е Алекс Раева, която също бе с постоянно присъствие в предаванията на арменеца по Нова тв.

 

Припомняме, че танцовото шоу бе представено за пръв път на българите в ефира на bTV, но изкара там само два сезона – 2008 и 2009 г., след което се премести в Нова тв, отново с два сезона – през 2013 и 2014 г. След това поради неясни причини бе свалено от ефир за цели 10 години, докато Пенчев не го върна в програмата на bTV.

 

„Дендинг Старс“ стартира на 26 февруари. Отново за февруари е планирано и завръщането на „Аз обичам България“. Не е обявено обаче кога ще тръгнат новите епизоди на „Стани богат“. Към момента тече кастинг за участници в куиз шоуто.

Източник: Уикенд