„Абе аз Пилето не лежах, теб ли ще лежа, недосегаем съм. Ще те убия и няма да те лежа. Над мен има хора, които ме пазят”. Тези думи на подсъдимия за убийството на Ивайло Чобанов – Иво Пилето милионерски син Любен Попов отново повдигнаха темата за привилегированите гангстери с чадър в МВР, съд и прокуратура, разкри високопоставен източник от следствието.

 

Два месеца по-късно големият въпрос е кога разглезеният келеш, убиец, рецидивист и отявлен престъпник ще се сдобие с ефективна присъда и ще прекара следващите 15-20 години там, където му е мястото - в затвора.

 

Припомняме, че в края на м. юли т.г. 21-годишният син на вносителя на „Филип Плейн” Валери Попов, беше арестуван и тикнат в зандана - този път за побой и закана за убийство над друг мъж - И. В., на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в центъра на София. По хулигански подбуди Любен Попов препречил столично кръстовище с автомобила си и нападнал мъжа, заканвайки се да отнеме живота му.

Според съдебните медици, пострадалият е получил кръвотечение от носа, разкъсване, оток и кръвонасядане по лигавицата на горна устна, оток на долна устна и охлузвания, които наранявания са реализирали медикобиологичния признак - временно разстройство на здравето, неопасно за живота, пише още в епикризата на жертвата.

 

Няколко месеца по-рано, кримигероят Иво Пилето пострада тежко при улична схватка на кръстовището на ул. „Златен рог” и бул. „Черни връх“ в София, където намери смъртта си от ръката на Попов-младши. Според основната версия, той се спречкал с Любен за неправилно паркиране. Пилето тръгнал да се саморазправя, но си намерил майстора - получил силен удар, вероятно с крак, политнал назад и ударил главата си в преминаваща кола. Изпаднал в кома и след около 3 седмици починал.

 

При аутопсията станало ясно, че в кръвта на Иво Пилето има следи от кокаин, амфетамини и много други наркотици, с изключение на марихуана. Във фаталния ден Чобанов се возил в друга кола. Видял неправилно паркиралия пикап и се ядосал. "Ще хвърлям ези-тура. И ако се падне ези, ще се разправям с този", казал Иво Пилето. Хвърлил монета и се паднало ези. След това отишъл да се саморазправя с шофьора, като се опитал да го извади от колата, за да го бие.

 

Дълго време никой не назоваваше кой е шофьорът от пикапа. Споменаваше се само, че преди години е бил задържан за наркотици, а баща му е едър бизнесмен, собственик на магазини, дарител на Столична община. Зад всичко това стои страшилището Любо Попов, син на Валери Попов, който е официален вносител у нас на известната модна марка „ Philipp plein“.

 

След като отърва ареста по първото дело, при което Пилето фатално пострада от агресивния му нрав, този път Софийският градски съд тикна побойника-рецидивист зад решетките за поне 2 месеца.Свидетелски показания и записи от видеокамери заковават хулиганското поведение на наследника на модната империя „Скандал”, чиито баща Валери Попов преди години също имаше проблеми с правосъдието. Попов-старши официално е бизнесмен и вносител на маркови дрехи.

 

Неофициално е съсобственик в стриптийз бар, в който освен танци, се предлагат секс и дрога, или поне така твърди Специализираната прокуратура, която през 2013 г. арестува Попов и бившият тежкоатлет и осъждан за наркотрафик Гълъбин Боевски в хода на специализирана полицейска операция.

 

Синът на Попов – Любен очевидно върви по стъпките на своя баща. Синковецът лъсна на видеозаписи, от които се вижда как в ранните часове на 25-и юли на светофара при Военна академия белият му пикап с характерни лепенки по вратите пресича пътя на спортно БМВ купе. Това е същият пикап, от който Попов нокаутира Иво Пилето, който след близо месец в кома издъхна.

 

От шофьорското място на пикапа изскача рижавият Любен Попов и връхлита с юмруци водача на немското возило. След като разбива носа и устата на опонента си, започва да сипе люти закани.

Лицето на жертвата е в кръв, а побойникът в пристъп на адреналин съблича тениската си и остава гол до кръста. На хълбока му виси голям черен пистолет. Случайни минувачи, които виждат кървавата баня, започват да пищят, а спътникът на нападателя с усилия го вкарва обратно в мощното американско возило. С мръсна газ пикапът изчезва в посока към НДК преди идването на полицията.

 

Ако не беше бързата реакция на служителите на столичното Пето РПУ и широкото медийно отразяване на инцидента, вероятно и този случай щеше да остане неразкрит, както инцидентът с Иво Пилето от края на януари.

 

Съдът обърна внимание на професионално свършената работа от ангажираните по делото полицаи, която доведе до повдигане на обвинение и арест за Любен Попов за това, че освен, че е набил въпросния младеж по хулигански подбуди, му се заканил с убийство с думите:

 

„Абе аз Иво Пилето не лежах, теб ли ще лежа, недосегаем съм. Ще те убия и няма да те лежа. Над мен има хора, които ме пазят, не разбра ли?”.

 

Именно тази нагла реплика на Любен Попов провокира множество въпроси. Сред тях са на първо място защо при инцидента с Ивайло Чобанов служителите от СДВР не са направили оглед, макар от снимките, публикувани в медиите по случая, да са видими петната от кръв по тротоара на бул. „Черни връх”, където се разигра ужасът.

 

При последвалата проверка от страна на “Вътрешна сигурност” към МВР стана ясно, че Любен Попов и най-вероятно баща му Валери са цакали тлъсти подкупи на служители от МВР, които грубо са погазили служебните си задължения за да отърват убиеца от заслужено наказание или поне така да компрометират уликите, че те да станат негодни в съдебна зала.

 

В светлината на всички тези нарушения, остава отворен въпросът до кога кървавите пари на бащите ще спасяват самозабравилите им се синчета, които убиват, насилват и се гаврят със софиянци, убедени, че законите са създадени за да ги пазят.

 

Медията ни ще продължи да следи случая и да изобличава всеки полицай или магистрат, поставил алчността си над закрилата на хората.

Източник: crimesbg.com