Кметът на община Струмяни Емил Илиев, който бе разкрит, че притежаващ офшорна фирма в Малта, се изправи лице в лице с нападател, въоръжен с брадва. Агресивният мъж е от село Раздол и е отправил заплаха за убийство към кмета. Нападателят, който е криминално проявен е задържан, а местните настояват за неговото изселване.

Емил Илиев е правил обиколка в землищата на няколко съседни села, заедно с други кметски наместници. Сблъсъкът се случил след забележка, да блокира общинските пътища, както се е случвало до момента.

Нападателят, който има десетки криминални регистрации и висящи дела, си позволил да вдигне брадва към кмета и да отправи закана за убийство. Само благодарение на намесата на колегите му не се стигнало до трагични последици.

БОМБА: Бандит с брадва в ръцете нападна кмета Емил Илиев, притежаващ офшорка в Малта

„Фактът, че той може да нападне три длъжностни лица, изпълняващи своите служебни задължения, показва какво може да се случи с обикновените граждани и жители на община Струмяни. Следващият път би могло да става въпрос дори за убийство“, заяви Емил Илиев.

В продължение на пет години криминалният субект, който преди това бил изгонен от село в община Сандански, тормозил местното население, особено възрастни хора, каквито са повечето жители в селата.

Кметът Емил Илиев вече се обърна към всички отговорни институции за решаване на този проблем.

Източник: narod.bg