Бунт срещу безочието на д-р Мими Виткова зрее в медицинската гилдия. Комунистическата издънка и бивша здравна министърка този път си е навила на пръста да вдигне здравните вноски на бедните и болни българи. Това заяви самата тя в едно от многото си (и ако вярваме на вътрешна информация, най-вероятно платени под масата) интервюта пред национална телевизия. За да реализира пъкления си замисъл, шефката на фонд “Доверие” редовно се натрисала в здравното министерство и в кабинетите на водещи партийци от всички цветове. Идеята й вече изправи на нокти синдикалисти и работодатели, които едвам успяват да удържат народното недоволство. Гневни са и медиците, които отказват да я наричат своя колежка, защото според тях тя отдавна е продала лекарската етика в името на печалбите.

 

Болници и пациенти пропищяха от комунистката Мими Виткова. Докторката ще вдига здравните вноски на бедния народ

Д-р Виткова ръководи частния здравен фонд “Доверие”, който отдавна бил изгубил доверието на съсловието. Болниците масово отказвали да работят с частната фирма на ексминистърката, тъй като, по думите им, тя не покривала допълнителните дейности, извършвани от тях. Логично 90% от лечебните заведения били прекъснали контрактите си, ако вярваме на хората в бели престилки, застанали пред микрофона ни.

 

Фондът на Виткова плащал едва по 10 лв. за преглед, което било на половина по-малко от НЗОК и чиста подигравка с лекарския труд. Дейностите, които фонд “Доверие” покривал също тънели в мъгла, макар че от друга страна дружеството сключвало тлъсти договори с шефове на фирми за допълнително здравно осигуряване на служителите.

 

Болници и пациенти пропищяха от комунистката Мими Виткова. Докторката ще вдига здравните вноски на бедния народ - Снимка 2

“Мими Виткова напада частните болници макар самата тя да е представител на частна фирма. Има печалби от по 2 млн. лв. годишно, но никой не знае какво плаща и къде го плаща. Откъде има пари Мими Виткова? Иска безплатно здравеопазване, а генерира свръх печалби чрез здравното застраховане”, не й остава длъжен столичен медик, който буквално излезе от кожата си след последното й тв участие. Негов колега - доктор, пожелал анонимност по обясними причини, пък използва медията ни за да попита: “На какви пари “Доверие” застрахова клиентите си? Какво им покрива? Колко пари им взема? Този фонд буквално краде чрез профилактични прегледи. Плаща по 10 лв. на лекар, а формира печалба по 2 млн. на година”.

 

Заради дебелите си връзки по високите етажи на властта, Виткова имала навик да пуска проверки от МЗ на болници и доктори, които си позволявали да я критикуват открито. Намирала си абсурдни поводи да праща инспектори в лечебниците. Така вместо да помагат на хората, медиците били принудени по цели дни да пишат обяснения. Накрая, разбира се, нарушения не били откривани, но напрежението в гилдията растяло от ден на ден.

 

Болници и пациенти пропищяха от комунистката Мими Виткова. Докторката ще вдига здравните вноски на бедния народ - Снимка 3

Въпреки критиките към работата си, очевидно Мими Виткова се справя повече от блестящо с финансовите дела. Нейни близки подшушнаха, че при най-малкото неразположение, дъртата комунистка хващала самолета за Швейцария. Там тя била обгрижвана от доверени лекари в скъпа частна клиника. На същия лукс се радвали членовете на семейството й, които отдавна били плюли на родното здравеопазване, отдавайки предпочитание на елитни процедури в странство. Може би е време ДАНС и МЗ да се разровят по-дълбоко в документацията на фонд “Доверие” за да получат пациентите яснота от къде бизнес дамата има средства да живее толкова нашироко, гневят се здравни работници.

Източник: crimesbg.com