Кралицата на шансона Богдана Карадочева е неутешима след загубата ва брат си. той напусна този свят на 72-годишна възраст, миналия четвъртък. Той бе сред най-запалените привърженици на славния футболен клуб „Левски“ и член на УС на тима в периода 1999-2001 г.

 

Бойчо Карадочев угаснал в дома си, изтормозен от тежък диабет. Той бил диагностициран с това заболяване преди 3 десетилетия и макар да взимал редовно лекарствата, дългите години с коварната болест разрушили организма му.

 

Богдана Карадочева съсипана след смъртта на брат си

 

Макар в годините на соца той да бе един от най-големите столични плейбои, никога не се е женил. Погребението му се е състояло в неделя на Централните софийски гробища в тесен семеен кръг. Макар да била сломена от скръб, Богдана се държала геройски и успяла да запази самообладание по време на траурната церемония. Тя обаче все още не може да дойде на себе си след тежката загуба и не излиза от дома си.

 

Споделя, че й е много мъчно, тъй като за нея Бойчо винаги е бил и ще си остане малкото й братче. Надява се да е на по-добро място. Близки до семейството разкриват, за голямата привързаност на Богдана към по-малкия й брат (той бил с 2 години по-малък от нея). Останали рано без баща, двамата израснали много сплотени и задружни. Помагали на майка си, която ги отгледала и изучила сама.

 

Всички от родата им се славят като големи меломани. Бойчо, също като сестра си имал голям афинитет към музиката. След 10 ноември братът и сестрата получиха доста имоти по реституция. Отначало Бойчо отворил кафене на столичната улица „Узунджовска“, след това обаче го затворил. След него пък отворил ателие за кожарски услуги в столичния квартал „Лозенец“, което години наред де радвало на солидна клиентела.

Източник: Уикенд