Николина Ангелкова, тунингованата бивша министърка на туризма, се присъедини към Съвета на директорите на "Тера Уей Инвестмънт Груп" АД. Компанията принадлежи на небезизвестния мултимилионер Валентин Златев. Вписването е отразено в Търговския регистър на 17 ноември тази година.

"Тера Уей Инвестмънт Груп" АД е собственик на хотелите на Валентин Златев, а предишното й име бе "Агрохолд" АД. В съвета на директорите също са включени Лъчезар Тодоров (дългогодишен ръководител на туристическия му бизнес), Мартин Ганев (бивш заместник-генерален директор на "Лукойл България"), Влади Калинов (бивш директор на ДНСК и бивш началник на Дирекция "Контрол на строителството" в Столична община), Пламен Качамаков (бивш финансов директор на RIU Hotels за България и Югоизточна Европа) и Стилиян Илиев.

Благ пост: Николина Ангелкова влезе във фирма на мултимилионера Валентин Златев

Въпреки това не е ясно какви конкретни задачи ще изпълнява Николина Ангелкова в компанията на Валентин Златев. Пиар екипът на бившия ръководител на "Лукойл България" заяви, че частни фирми нямат задължението да разкриват информация за лицата, с които сътрудничат, техните позиции и договори. В социалните мрежи Ангелкова не спомена своето участие в "Тера Уей Инвестмънт Груп" АД, но се представя като лектор, адвокат и инвестиционен съветник.

Благ пост: Николина Ангелкова влезе във фирма на мултимилионера Валентин Златев - Снимка 2

Тази компания е едноличен собственик на друга фирма на Валентин Златев - "Тера Тур Сървиз" ЕООД, която е управлявана от Лъчезар Тодоров и включва всички хотели на бизнесмена.

Важно е да се отбележи, че Николина Ангелкова е концесионер на морския плаж Свети Влас - Болницата, след като договорът за концесия беше подписан на 23 април 2018 година, по време на министерстването си. През този период бяха предоставени апетитни концесии на бизнесмени, свързани с групировки от 90-те години, като СИК и ВИС 2. Оттогава никой министър на туризма нямаше смелост да провери концесиите.

Източник: narod.bg