АПИ беше осъдена и задължена да заплати обезщетение в размер почти 400 хил. лв., след инцидент, последвал след паднал мост. Сумата ще бъде изплатена на родствениците на загиналите Недялка и Георги Бойчеви. Решението за този случай е взето от Софийския градски съд.

Трагичното събитие се е случило, когато семейството и автомобила паднаха в река Улудере, след като мостът между селата Малки Воден и Бориславци се скъса. Телата им бяха издирвани в продължение на няколко дни преди да бъдат открити от спасителните екипи.

Според юристите, в документ, предоставен от АПИ, който бе контролен лист за техническото състояние на моста е имало признания, че той е бил подронен и че носещата арматура е силно корозирала. Това ясно сочи, че бездействието на АПИ е основен фактор в инцидента със загиналото семейство.

Безделието на АПИ погуби семейство, съдът постанови обезщетение от 400 хил. лв.

Въпреки че самите наблюдения на АПИ потвърждават тези проблеми, те не са предприели необходимите мерки за осигуряване на моста. Фактически, мостът не е бил реновиран откакто е въведен в експлоатация. Дори през 2011-та година контролният лист удостоверява, че мостът се е в добро състояние.

След събитията в село Бисер, това е единственото заведено дело срещу АПИ за незавършен ремонт и лошо поддържане на път.

Обезщетението бе изплатено на сина на загиналите – Георги, който към момента пребивава извън страната.

Източник: narod.bg