При все, че голяма част от българското общество оцелява на ръба, БНБ регистрира нови двама милиардери. Любопитен факт е, че само през последната година са се „излюпили“ нови 225 милионери, а общият им брой за страната е 1 277. Разбира се няма как имената им да бъдат разкрити.

Всеки е наясно, че братята Кирил и Георги Домусчиеви отдавна се нареждат сред милиардерите. Според данните на списание „Форбс“ в онлайн класацията "Милиардерите в реално време", двамата братя имат богатство от по 2.1 млрд. долара на човек, което ги нарежда на 1427 място в списъка към момента. По всяка вероятност именно те са в класацията на милиардерите на БНБ.

Прави впечатление, че бележи ръст и общата сума на милионерски влогове с над 25,3% за една година и надхвърля 3,5 млрд. лв.

България се записа с двама милиардери

Миналата година бе ползотворна за 150 баровци в световен мащаб, които се докопаха за пръв път до списъка на милиардерите. Сред тях се нареждат баскетболистът легенда Леброн Джеймс с 1 млрд. долара, световноизвестният голфър Тайгър Уудс с 1,1 млрд. долара и модната икона Том Форд с 2,2 млрд. долара.

Най-възрастният милиардер в света е на 101 години – това е застрахователният магнат Джордж Джоузеф, който разполага с 1,3 млрд. долара, а средната възраст на милиардерите в световен мащаб е 65 години.

Едва ли за някого е изненада, че американецът Илон Мъск е най-богатият в САЩ. Той разполага със 180 млрд. долара.

Източник: lupa.bg