Ако погледнете филмографията на Виктор Божинов, ще си дадете сметка, че именно той е режисирал почти всички хубави продукции за малък и голям екран през последните години в България.

 

Името му присъства във финалните надписи на „Под прикритие“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Връзки“, „Вина“ и др.

Освен това е бившият съпруг на актрисата Параскева Джукелова.

 

Авторът на „Вина“ Виктор Божинов: Никому нищо не дължа – това е моята философия

Божинов е категоричен, че фактът, че „Вина“ е харесан от стряскащо голям процент от зрителите, показва, че са си свършили работата добре.

Основното притеснение на екипа било свързано с това дали с определения ресурс ще успеят да разкажат пълноценно историята, предвид факта, че филмът е заснет в периода април-юни извън София, когато цените направо изригнаха. В крайна сметка всички останали удовлетворени от работата си.

 

За себе си от висотата на 51-годишната си възраст казва, че вече е по-събран и спокоен. Първата фаза по този въпрос започнала преди 13 години, когато се родила дъщеря му Калина и променила живота му – започнал да усеща ценностите по различен начин. От 5 години насам вече е и по-спокоен.

 

Имал е два пъти възможност да замине да работи в чужбина, но не го е направил, тъй като работи за чужди продукции у нас. Смята, че всяка жаба трябва да си знае гьола, а и в България се чувства по-сигурен в позиционирането си.

Той е от хората, които не се страхуват от резки завои в живота – за една нощ решава да се откаже от волейбола и да се захване с кино. В този ред на мисли е категоричен, че ако нещата станат нетърпими, може отново да направи рязък завой към нещо друго ново за него.

 

Никога няма гаранция, че филмът ще е успешен. Божинов обаче винаги се опитва да си върши работата максимално честно спрямо неговите разбирания и усещания.

Отбелязва, че напрежението в работата неминуемо се отразява на здравето му и покрай работните си ангажименти е занемарил грижата за здравето си. споделя, че приключвайки даден проект се чувства като изтощена батерия, тъй като снимките са ежедневни и се нуждае от време, за да се възстанови.

 

Категоричен е, че сам предизвикал най-големия си здравословен проблем – спирайки цигарите през 2006 г., качил 25 кг. в рамките на месец и половина. Шест години по-късно пропушил отново.

 

Авторът на „Вина“ Виктор Божинов: Никому нищо не дължа – това е моята философия - Снимка 2

По отношение на раздялата си с Параскева Джукелова, Виктор Божинов отбелязва, че двамата не са разделени, а просто не живеят под един покрив. Разбират се много добре, всеки ден са заедно и не са се отчуждили.

Не изключва вариант отново да заживеят заедно с актрисата и допълва, че няма никакво намерение да създава ново семейство, тъй като и сега си има такова – Параскева и прекрасната им дъщеря Калина.

Източник: Уикенд