Популярните столични автокрадци Светослав Петков – Лъвицата и Георги Воденичаров – Кико, са сложили край на дългогодишната си криминална кариера.

 

Според техни конкуренти от бранша, прочутият дует джамбази вече не посяга физически на скъпоструващите лимузини, а се е отдал на сенчеста рентиерска дейност.

 

Двамата вече отдават под наем на свои по-млади колеги и последователи специфична техника, внос от Русия, чрез която се отключват безпроблемно чисто нови автомобили от марките „Мерцедес“, „БМВ“, „Рейндж Ровър“, „Ауди“ и „Тойота“.

 

Автоджамбазите Лъвицата и Кико излязоха в пенсия

Запознати разкриват, че още преди година и половина Светослав и Георги се сдобили с модерно кейлес устройство, познато под наименованието „Куфар“, чрез което улавят и препращат сигнала на набелязаното за задигане возило от над 10 метра. Автоапашите броили над 70 бона за машината и първоначално ползвали устройството само за свои набези.

 

Заради стартиралата срещу тях полицейска разработка и постоянното наблюдение от цивилни ченгета обаче, Лъвицата и Кико взели решение да се оттеглят от занаята и да припечелват благодарение на познанията си и техниката, с която разполагат.

 

Според информацията, двамата са закупили общо три кейлес устройства за разбиване на софтуерните защити на джипове и лимузини, които отдават под наем на други крадци. Така без да им се налага да излизат от домовете си, печелят всяка вечер по няколко хилядарки.

 

Тарифите за отдаване под наем на машините са различни – за приятели взимали по 1000 лв. за денонощие, а от начинаещите апаши искали процент от продажбата на задигнатото возило. Преди да предоставят джаджата под наем, двамата показвали нагледно как се работи с нея.

 

Автоджамбазите Лъвицата и Кико излязоха в пенсия - Снимка 2

Според данни на МВР само през последния месец от София са откраднати над 40 скъпоструващи автомобила с тази джаджа. С подобна машинка разполага и пернишкият ветеран Валентин Кирилов – Пуйката, който също я отдава под наем. Преобладаваща част от откраднатите возила се изнасят към арабския свят, а други се разфасоват в пернишки морги и частите им се продават в специализирани магазини.

 

През последното десетилетие Лъвицата и Кико се утвърдиха като най-оборотните автокрадци на София. Макар да са арестувани многократно, те все още не са лежали в зандана.

Източник: Уикенд