Лъскавият живот на семейство Батинкови не е от здрава работа на Ивайло Батинков, а от негови далавери, при това от най-гнусните. Съпругът на миската Антония Петрова вади по-голямата част от парите си на гърба на онкоболни хора.

Звучи наистина ужасяващо. Неговата дистрибуторска компания „Хоспитал сървис“ АД участва в тъмни сделки, които обричат стотици българи на смърт.

За това разкрива самата Валя Ахчиева, която е попаднала на следите на измамниците. Става въпрос на препарата „Кейтруда“, който е за онкоболни и се внася в България от компания на Веселин Марешки. След това попада в складовете на Батинков, а после през няколко болници се препродава, като често дори в чужбина.

Лекарството се изписва по Здравна каза, но на практика не достига безплатно до нуждаещите, а често изобщо не достига до българи. Компанията на Ивайло Батинков е дистрибутор на лекарства и е сред главните виновници това да се случва.

Оказва се, че нейният собственик се облажва с огромни суми пари за сметка на хора, които са на смъртно легло. Ужасът е огромен, но мъжът на Тоца няма срам и вече няколко години печели огромни пари от тези далавери, което му позволява да води живот на богаташ, а жена му отново да не работи, както го прави от над десетилетие.

Престъпните схеми обаче вече започват да излизат наяве. Дори ще има протести пред Министерството на здравеопазването, тъй като позволява всички тези безчинства да се случват.

Няма съмнение, че Ивайло Батинков заслужава затвор за това, което прави. Не е ясно дали жена му е наясно с далаверите му, но не може да не се запита как успяват да почиват на Сен Тропе, тъй като официалните доходи на Иво не са толкова големи.

Източник: Уикенд