Над 140 декара нови паркове - това е нашият ангажимент за следващите 4 години. И ще го постигнем, уверено заяви Антон Хекимян.

 

Кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС допълни, че той и екипът му планират залесяване на 7 нови парка. Първият подобен проект ще бъде върху 17 декара до църквата „Рождество Христово“ в „Младост“ 3.

 

Другите, които следват са: парк „Мокренски проход“ в „Красно село“, както и в район „Студентски“, „Витоша ВЕЦ Симеоново“, „Манастирски ливади“, които определено имат нужда от нови зелени пространства, сподели той.

 

Антон Хекимян: Ще залесим 17 дка парк до храм „Рождество Христово“ в „Младост“ 3

Един от проектите е обновяването на парк „Славия”, където се намираме и още 8 от любимите паркове в София, сред които са парк „Заимов“, „Овча купел“, „Св. Никола“ и „Хиподрума“.

 

Засаждаме над 4000 нови дървета покрай улиците, в дворовете на училищата и в градските градини. Използваме съветите на експертите в Лесотехническия университет за озеленяването в града, допълни Хекимян.

 

“Заедно с Вас ще залесим следващите нови гори в зеления пояс около София. Започваме с 14000 фиданки над „Абдовица” в район „Искър“. Търсим Вашето доверие, за да направим София по-чиста и по-зелена”, обърна се към софиянци кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС.