Андреа несъмнено е от певиците, които не се нуждаят от представяне. Звездата й изгря през 2006 година със сингъла „Като непознат“. Истинското име на русокосата фурия е Теодора Андреева, но се подвизава с артистичния псевдоним Андреа. Родена е на 23 януари 1987 година в София, родителите й се занимават с бизнес, а баба й, на която е кръстена, е прекарала близо 3 десетилетия в Народния театър, отдадена страстно на работата си като режисьор. 

Близо 13 години изпълнителката беше жената до Кубрат Пулев-Кобрата, но двамата се разделиха през 2019 г. Певицата вече е отворила нова страница в живота си, като част от настоящето й е следването й в НБУ, където учи актьорско майсторство. 

Признава, че и тя като всеки човек има проблеми, но въпреки това се старае да остане лъчезарна.
Тя обаче не иска да казва, че се завръща, защото тръгва в нова посока. „Човек винаги трябва да расте и да се развива, да прави неща, които го обогатяват като човек, като мислене, като поведение. Трябва да общува с хора, които са чели повече, знаят повече от него и от които има какво да научи“, категорична е тя.

Както вече стана ясно, тя се насочи към актьорското майсторство. Колкото и изненадващо да е това за мнозина, Андреа твърди, че сбъдна детската си мечта, предвид факта, че семейство й е тясно свързано с театъра. 
Баба й – Тодорка Ахтарска 30 години била суфльор, помощник-режисьор и режисьор в Народния театър и общувала с най-големите имена тогава – Стефан Данаилов, Григор Вачков... 

За успокоение на феновете й обаче бърза да каже, че няма намерения да изоставя музиката. В момента работи по новия си проект, като клипът е режисиран от самата нея. Подготвя фолк парче, което ще излезе съвсем скоро. 

 Не смята, че е допускала грешки в живота си и вярва, че всичко, което се е случило, е трябвало да се случи, за да я направи човека, който е сега.
Предвид факта, че името й винаги е свързвано с Кубрат Пулев и за нея не са се носили слухове за спонсори и любовници, Андреа посочва, че е моногамна.  За нея това е начин на мислене. 
Не крие, че съжалява, че все още не е създала семейство. Много иска да има дете, но само при условие, че срещне правилния човек. Иска детето й да живее в щастлива среда, да е щастливо. Родителите му да бъдат в хармонични отношения, защото това ще се отрази и на неговата идеология за живота в положителен аспект.
Категорична е, че няма смисъл да бъдем други, ако това не ни прави щастливи по някакъв начин.

По повод на снимките, за които бе критикувана, Андреа подчертава, че в Америка те биха се сторили скучни на преобладаваща част от хората и допълва, че доста често има чувството, че живее в някоя ислямска държава и ако можеха, хората с удоволствие биха я убили с камъни.
 
Вярва единствено на най-близките си хора, които са се доказали във времето. Трудно допуска непознати до себе си. 
Споделя, че в най-трудните моменти от живота й до нея е бил само Господ и допълва, че тогава човек винаги е сам. 

Очевидно е от малцината, успели да изпълнят повечето си мечти. Това, за което все още мечтае е да се развива в това, с което се занимава. 
Източник: Уикенд 
 

Андреа: В трудни моменти човек винаги е сам