АФЕРА разкри нови ексклузивни обстоятелства чрез свои брилянтни източници, базирани сред чужди специални служи, до които са се добрали разследващи Схемата със заловените 500 кг. кокаин на кораба „Верила“, собственост на БМФ.

„Американската връзка“

До 2008 г. собственик на БМФ е Министерството на транспорта.

Премиер е Сергей Станишев, президент Георги Първанов.

По това време братя Домусчиеви купуват БМФ чрез фирмата „Кей Джи Маритайм Шипинг”. Според приватизационния договор от 2008 г. БМФ  е продадено за около 440 милиона лева.

Тогава в морските среди на Варна, както и в политически среди на България, се говореше за огромни суми пари, които са изтекли като комисионни при продажбата към високопоставени лица. Някои от тези „комисионни“ обаче … изчезват.

След като Домусчиеви стават собственици на БМФ предприемат покупка на нови кораби.

За което обаче трябват много пари и те си ги осигуряват чрез кредит от американска банка /фондове/, като това се случва чрез лобиране.

Кредитът взет от американците е револвиращ и е на стойност около 900 000 000 долара.

И тук идва фаталната грешка!

Новите кораби, които се строят с американските пари, взети като кредит, се строят в Китай.

И тук идва знаков проблем с навигационната техника, които американците естествено не проспиват.

Защото: според американското законодателство в тази материя, ако строиш кораб или каквото и да е, след като го правиш с отпуснати ти американски пари, то оборудването, което използваш трябва е задължително американско.

„АМЕРИКАНСКАТА ВРЪЗКА“, КОЯТО ЛЪСВА ЗАД 500 КИЛОГРАМА КОКАИН, ЗАЛОВЕНИ НА „ВЕРИЛА“. КЪДЕ ФАТАЛНО СБЪРКАХА ДОМУСЧИЕВИ, ЗА БЪДАТ ПОДЛОЖЕНИ

За да им излезе по-евтино обаче, собствениците на БМФ сбъркват фатално с „навигационната техника“ и я купуват по-евтино от страна, която американците никак не долюбват.

Така американците нервно подскачат и ги подгонват. На това място, не забравяйте, че както и у нас, политически и в САЩ са разделени.

Покрай огромните американски пари от близо 900 000 000 долара „на клона“ се накачулват куп зинали за „комисионни“, включително и българи.

Засега не е изяснено кои още чакат „бонусите“ си. Любопитно е, че покрай тази история изплува и името на бивш шеф на ДАНС, който преди години беше внезапно „изчезнал“.

Според източници от чужди служби, ровещи вече в Схемата със заловения кокаин, покрай тази връзка с американските пари са се „загубили“ около 100 000 000 долара под формата на „комисионни“.

„Верила“ не е първия случай с проблеми с наркотици на български кораби, собственост на БМФ.

Два случая, назад във времето, единият в Нидерландия, другия в Малайзия, са свързани пак с дрога, но тогава нещата се „оправят“ тихичко.

Както вече писа АФЕРА, за да бъде заловено такова огромно количество кокаин „по сигнал“, това означава, че някой, който е знаел Схемата я е изтропал и подложил. Като в случая на мушката са БМФ и Домусчиеви.

Дали тази „линия“ е била известна на американците? Вие как мислите?

Според вътрешни източници на АФЕРА, ръководството на БМФ смята, че срещу БМФ е подета умишлена атака.

Кой стои зад умишления удар по Схемата с кокаина на кораб на БМФ, тепърва ще лъсва.

Дали ще успеят някои лица да се „откупят“, или ще бъдат приключени „по американски“ без много скрупули, когато са станали ненужни, предстои да видим.

Източник: afera.bg