Скандалният застраховател Алексей Петров бил диагностициран с тумор в мозъка едва няколко месеца, преди да бъде разстрелян като куче, твърдят хора от най-близкото обкръжение на подземния бос, представящ се за университетски преподавател.

 

За злокачественото образувание знаели само няколко души от обкръжението на застрахователния бос, който 6е разстрелян по време на разходка в полите на Витоша край популярното туристическо заведение „Бай Кръстьо“ на 16 август. Приживе Трактора ги заклел да не казват на никого, защото таял надежда, че има луксозна клиника в Тел Авив, където израелските лекари със сигурност ще успеят го излекуват. Надеждите му се изпарили през октомври 2022 г., когато отишъл в Израел, за да търси контакти.

 

Босът бил неприятно изненадан от направения скенер на главата и изследванията. Местните специалисти обяснили, че туморът е във фаза, в която трудно би могъл да бъде излекуван. Давали му живот от 2 до 3 години максимум. Неудовлетворен от чутото, той решил да се прибере в България и да потърси консултации с наши медици. По тази причина започнал интензивно да общува и с врачки.

 

Според слуховете Алексей Петров потърсил помощта на най-големите светила в медицината ни. Като им показвал снимките от скенера, те мълчали, защото и от Космоса било видно, че проблемът е сериозен. След серия консултации, той решил да постъпи за лечение в МВР болница- София, което да се проведе от израелски доктори, на които щяло се плати, за да дойдат да направят деликатната операция, която трябвало да се осъществи до края на годината.

 

Алексей Петров страдал от тумор в мозъка

 

През последните месеци от живота си, Алексей Петров бил изключително сприхав и избухвал с повод и без повод. На моменти било изключително трудно да се комуникира с него. Казвал нещо, но след 10-15 минути размислял и нареждал друго. Понякога дори разказвал истории, които никога не се били случвали. След това се отмятал от думите си и пускал в употреба нова версия. Близките му се чудели какво става, но никой не смеел да го попита директно.

Решил да прави и нова къща в с. Бабинци, където е израснал, въпреки, че бил в обтегнати отношения с роднините си.

 

Скандалният застраховател не давал вид, че болестта го мъчи. Много рядко се оплаквал от главоболие и имено то станало причина да потърси лекарска помощ. Той си мислел, че е здрав, защото редовно ходел на контролни прегледи.

 

За тумора в мозъка му се разбрало на 40-ия ден след кончината му. След като близките му направили панихида, се намерил човек, който да повдигне деликатната тема. Говори се, че той сам пожелал да бъде християнин и да зачита християнските празници, макар да произхождал от семейство на българомохамедани.

Източник: Уикенд, crimesbg.com