Лидерът на „Промяната” поискал 10 млн. лв. и Тракторът категорично отказал - сумата била поне десетократно завишена

 

Оказва се, че публично разстреляният Алексей Петров действително е познавал един от лидерите на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков. Нещо повече, той дори настоявал да купи фабриката му за пробиотици – „ПроВиотик”. До сделка обаче така и не се стигнало, тъй като Тракторът не харесал цената, поискана от настоящия политик. Според него Петков я завишил поне десетократно.

 

Запознати разкриват, че сделката е била предложена още преди Кирил Петков да бъде поканен от Румен Радев да стане служебен министър. Лидерът на „Промяната” искал да вземе 10 млн. лв. от Алексей Петров, а координатор на срещата между двамата бил бащата на Петков – татко Петко, както е познат старшия, който също е част от компанията. Сумата обаче Тракторът оценил като поне десетократно завишена – бил склонен да плати веднага, но не повече от 1 млн. лв.

 

Алексей Петров поискал да купи пробиотика на Кирил Петков

Говори се, че крайната цел, която Алексей Петров и бизнес партньорката му, а и не само – Ива Павлова била да влезе твърдо на пазара с хранителните добавки, но цената направо го потресла. Той избухнал като гранатомета, който едва не го уби през 2015 г., и обявил, че не си заслужава да даде повече от 2 млн. лв. за фирма, която произвежда само един-единствен продукт. Ударили на камък и опитите на татко Петко да разкаже на Трактора за любовта на Опра Уинфри към продуктите им.

 

И докато Петкови били категорични, че няма да отстъпят и стотинка, то Трактора бил категоричен, че не иска и да чуе за подобна цена. Така Алексей Петров и Ива отказали сделката.

 

Дотогава Кирил Петков се познавал задочно с Алексей Петров, но баща му бил далеч по-близък с експерта по национална сигурност покрай каратето.

 

„Петко Петков никога не е имал високо мнение за Трактора и осъзнаваше добре, че той е просто една мутра. Опитваше се да страни от него”, казват познати на бащата на Кирил Петков. Смята се дори, че Алексей Петров е шантажирал бащата на лидера на „Промяната” с пикантни снимки с негова млада любовница.

Източник: Уикенд