Актьорът Тончо Токмакчиев е познат от три десетилетия на широката общественост. Бургазлията освен на сцената се изявява и като бизнесмен, при това успешен – върти няколко фирми, една от които за розово масло.

 

Не съжалява, че през 2019 г. е бил кандидат за кмет, но подчертава, че една шепа хора направили така, че политиката да се смята за лоша и гнусна работа, с която честният и нормален българин не бива да се занимава. Категоричен е, че е крайно време в нея да започнат да влизат повече почтени хора. За себе си казва, че ако може да живее само в предизборна кампания би било прекрасно, защото всеки обещава от хубаво по-хубаво.

 

Твърди, че през годините никой не си е позволявал да го покани в продукция с нисък хонорар и предполага, че именно това е и причината да не получи предложение от нито един от новите български сериали. Призлява му, когато чуе да определят някого от известните българи като мегазвезда, тъй като според него в България могат само да бъдат популярни и допълва, че никога не е позволявал славата да го главозамае.

 

Актьорът легенда Тончо Токмакчиев: Повръща ми се от българския елит – толкова е ретрограден

 

Не го удовлетворява положението на българската култура, което за съжаление почти винаги е било такова, защото родните политици се заиграват с културата само когато са на зор.

Това, което продължава да го ядосва и до днес, са простащината и примитивното мислене. Случващото се сега му е като дежавю, защото за съжаление към днешна дата много неща се повтарят отпреди 30 години. По отношение на българския елит отбелязва, че част от него е толкоз ретрограден и старомислещ, че чак му се повръща.

 

Макар да се опитва да се храни балансирано, понякога не може да удържи на кулинарните изкушения, дебнещи го отвсякъде. В този ред на мисли отбелязва, че макар да не е суетен, трябва да свали някой и друг килограм.

Източник: Уикенд