Наследница на култовия писател и сатирик Чавдар Шинов, снаха на легендарния актьор Петър Слабаков и съпруга на евродепутата андрей Слабаков. Така най-кратко може да бъде описана Ернестина Шинова.

 

Допълнителен чар й придава неизчерпаемото й чувство за хумор, което явно е наследила от баща си. Днес тя навършва 60 години и ще събере у дома близки и приятели от България и Италия. Харесва й сама да приготвя храната, а и за нея важното е да е весело.

 

Актрисата Ернестина Шинова навръх юбилея си: Същият идиот съм си и на 30

Категорична е, че възрастта никак не я е променила и си е „същият идиот“. Единствените промени, са физическите, които несъмнено съпътстват възрастта. Живее си спокойно с бръчките и дори не прави опит да ги прикрива. Макар да не спазва диета и често пъти да се тъпче, поддържа тегло 58-59 .

 

Твърди, че са две нещата от които никога няма да се откаже – да обича силно и дълбоката й интуиция. До този момент шестото й чувство никога не я е подвеждало. Никога не е съжалявала, че е станала актриса и твърди, че се чувства добре в тази професия. Не крие, че чувството й за хумор често пъти остава неразбрано и дори й е коствало работата в театрално представление. Затова вече се опитва да си затваря повече устата, което никак не й е лесно.

 

Често прескача до Брюксел, където е съпругът й заради работните му ангажименти. Твърди, че не могат един без друг и им е много трудно да бъдат разделени. Тъй като и двамата са остри камъни, имало време, в което всеки понеделник се развеждали. За съществените неща обаче винаги са на едно мнение.

 

Дъщеря им Йоана пък се справя отлично с лекарската професия. Не крие, че тръпне в очакване дъщеря им да им съобщи, че ще ги направи баба и дядо. Правят планове да отидат на море семейно и с приятели. Подчертава, че вече не е нудистка, тъй като е доста сложно да се намери тайно място, на което може спокойно да се пече така, както майка я е родила.

Източник: Уикенд