Постът главен секретар на здравното министерство е поверен на дядката Стоян Стоянов, който съвсем скоро ще чукне 80.

Единствено неговата снимка от политическия кабинет липсва на сайта на ведомството. Като година на раждане пък е посочена 1951 г., но дори и така да е, господинът е заковал почтените 72 години, а уж чиновниците щяха да се подмладяват…

 

Кариерата на Стоянов е описвана подробно по повод публикувана от правосъдното министерство по време на прословутия Дани Кирилов обява. Търсеше се главен секретар, понеже поста тогава заемаше 76-годишният Стоян Стоянов. Въпреки обявата за конкурс, той се закова като „временен” главен секретар още дълго време.

 

Пратен е в заслужена пенсия от служебния министър Иван Демерджиев. Сега, отпочинал и с нови сили, незаменимият чиновник се връща, но този път в здравното министерство.

 

Според запознати една от главните особености на дядката администратор е, че много изкусно борави с пускането на обществени поръчки. Казват, че е виртуоз в оформянето на поръчките под 30 бона, за да няма нужда от конкурси. Стоянов според запознати има тясна връзка със счетоводна къща, на която разбира се никъде не се води собственик. Запознати отбелязват, че кариерата му е във възход покрай приятелството му с Вежди Рашидов, с когото били съседи в Драгалевци.

 

79-годишен заема поста главен секретар в здравното министерство

По време на министерстването на Рашидов, Стоянов станал главен секретар на Министерство на културата. След това Боил Бонев го подгонил, защото се разнесла мълвата за дребните му афери.  Стоянов обаче веднага 6ил приютен при Цецка Цачева, която в онези години се подвизава като правосъден министър. При нея се оказал вакантен постът на главен секретар, понеже дамата, която го заемала, заминала в Москва като аташе, ръководител на посолския комплекс. Приятелят на Рашид едва се нанесъл при Цачева и веднага побързал да привлече свои хора, начело с чиновничката Людмила Василева, която преди това била юристка в здравното и в културното министерство. На свой ред Дани Кирилов, подобно на Цецка Цачева, се сработил много добре с опитния Стоян Стоянов, който буквално се превърнал в несменяем въпреки напредналата си възраст. За да го бетонират на поста, измислили и онзи конкурс.

 

Сега след краткото си пенсионерстване, господинът отново е на предна линия, докато млади хора напразно си търсят работа и дори вярват, че могат да я заемат след конкурси…

Източник: Уикенд, crimesbg.com