Рожденото име на Владо Карамазов, който е роден на 27 април.

 1979 г. в София, е Владимир Александров, но по съвет на режисьорката Лилия Абаджиева приема за артистичен псевдоним фамилията на героя на Достоевски. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Надежда Сейкова през 2002 г. През същата година се присъединява към трупата на Народен театър „Иван Вазов“.

 

В следващите редове ще ви разкрием 10 неизвестни факта за него.

 

Ето ги и тях:

Факт №1

Него приели актьорско майсторство

За да влезе в НАТФИЗ, Владимир Карамазов минал през доста перипетии. Бил приет в специалност „Кукли“ по стечение на обстоятелствата. След първата година с големи усилия и с помощта на проф. Надежда Сейкова се прехвърлил в „Актьорско майсторство”. Бързо направил силно впечатление и е поканен от Мариус Куркински да играе малка роля в „Кралят елен“ в Народния театър. В трети курс Карамазов се явил на кастинг за млади актьори в театъра със състудента си Захари Бахаров и били приети. Скоро след това Владо блеснал в „Ромео и Жулиета" в ролята на Ромео, Тъкмо режисьорката на постановката Лилия Абаджиева измислила артистичния му псевдоним Карамазов.

 

Театралът решава да преследва мечтата си в 7-8 клас, като се посвещава изцяло на актьорските занимания в школата на Бончо Урумов. Негов кумир е Тодор Колев. В семейството му само за него св говорело.

„Знаехме всичките му роли, песни... Като кандидатствах в НАТФИЗ, точно той вземаше клас. И аз като го видях, така се притесних, че си глътнах езика, а бях много добре подготвен. Изпитите в съседния клас минавах с лекота, а при Крикор Азарян и Тодор Колев се представях много зле и то веки път“, спомня си Карамазов.

 

Факт №2

Идва от семейство на спортисти

Родителите на Филип Чанов от „Дяволското гърло" са спортисти. Баща му е ръгбист, а майка му – лекоатлетка, но Владо така и не поема по тежкия път. Даже като дете не спортувал особено много. Тренирал плуване 3-4 години и бил много запален, но не продължил да се занимава с този спорт.

Семейството му обаче породило интереса към театъра, тъй като често ги водели с брат му на постановки.

 

Факт №3

Щял да стане сладкар

Актьорът е учил в Техникума по обществено хранене в Банкя. Необичайният избор да се запише в ТОХ-а направил, след като след седми и осми клас го скъсали на изпита по математика за Икономическия техникум. Бъдещият актьор се записал в кулинарното школо, въпреки че нямал никаква представа от готвене. Надявал се, че покрай брат си, който вече бил известен там с таланта си на сладкар, ще успее да завърши с добри оценки средното си образование и да кандидатства в НАТФИЗ. Владо не можел и една торта да направи, но бил изключително старателен. Даже със съучениците му ходели на практики в хотел „Родина“, за да помагат и да се учат от сладкарите, които работели в ресторанта там. Днес твърди, че не може да направи и най-простата торта.

Всъщност може – на вкус ги докарва, но на вид не му се получават.

 

Факт №4

Всеки ден кара мотор

Карамазов кара пистови мотори, но в „Дяволското гърло" сценарият изисквал героят му да се качи на кросов мотор. Макар че нямал опит с такъв дотогава, Владо решил да се пробва и лично да изпълни каскадата. Задачата била усложнена допълнително от обстоятелството, че актьорът прелитал с мотора между дървета и по мокра трева. В един момент задната гума се подхлъзнала, което останало в сериала като допълнителен ефект на сцената. В крайна сметка Владо Карамазов се справил без инциденти. По време на снимките обаче го закъсал с дисковата херния и в продължение на седмици бил с жестоки болки. Дори и това не го отказало от голямата му любов – моторите, и продължава да шофира пистови „зверове“ на четири гуми. Владо се стреми да кара почти всеки ден, дори когато времето е лошо.

 

Факт №5

Бил е побойник

Още от малък Карамазов имал славата на побойник. Често му се налагало да се бие със софиянци, които идвали да се перчат в родния му град Банкя. С приятелите му често скачали на бой срещу „натрапниците“. Именно от тези си приключения има крив нос и белези по главата и ръката.

 

Факт №6

Не коментира сексуалната си ориентация

От години в артистичните среди е известно, че Владо Карамазов е безразличен към жените. Актьорът никога не е коментирал публично сексуалната си ориентация – смята, че това касае единствено него. Дразни се от въпросите няма ли да се жени, с които често го провокират дори добронамерени към него журналисти. Според близки до Владо в първите си години като актьор той много се смущавал и дори се срамувал от сексуалността си, но днес вече е наясно със себе си.

 

Факт №7

Сам си пробива ушите

Макар че го е страх от кръв, сам си е пробивал ушите с игла и лед. А когато веднъж си сцепил главата, удряйки се в пътен знак на улицата, пак щял да припадне, само че от смях. Иначе Владо се страхува от високо и тясно – не излиза на балкона на баба си, защото апартаментът е на 3-тия етаж, а парапетът му е до чатала.

Затова пък твърди, че може да яде хлебарки и червеи, но не може да понесе среща с плъх.

 

Факт №8

Гълтал си е езика

Може да се каже, че Владо е виждал светлината в тунела. Веднъж припаднал в банята, ударил си главата и това го накарало да си глътне езика. Докато родителите му разберат какво става и дотичат на помощ, той започнал да посинява. Казва, че оттогава не го е страх от смъртта, и вярва, че по-добрият живот е след края на този, който е на Земята.

 

Факт №9

Подстригва се сам

Филип Чанов от „Дяволското гърло” е доста суетен, но това не му пречи да експериментира с ножицата собственоръчно. Лично той се е фризирал неведнъж и два пъти, като не се е разочаровал от опитите си, даже смята, че фризьорската професия му се удава. Никой от приятелите му обаче не се е доверявал да ги подстригва.

 

Факт №10

Има тежък характер

На пръв поглед Карамазов е благ и усмихнат тип, който едва ли ви се струва, че би повишил тон. Излиза, че не е съвсем така! „Карам се с хората. Изобщо наистина не съм кой знае колко лек характер. Но с времето си мисля, че като че ли съм се пооправил малко. Преди бях по-нетърпелив, сега правя опити да имам търпимост. Помня как още като дете майка ми и баща ми постоянно отбелязваха, че съм ужасяващо мрънкало“, признава си актьорът.

Източник: Уикенд