Филип Буков определено е от известните личности от нас, които знаят как да поддържат интереса към себе си жив. Младият актьор е една от най-обсъжданите родни звезди в момента. Завършил последния клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ, той често е спряган за един от наследниците на Мастера заради въздействието, което оказва върху представителките на нежния пол. Но качествата му се простират далеч отвъд добрия му външен вид.

 

Централни роли в хитовите сериали „Татковци" и „Откраднат живот", запомнящо се участие в екстремното риалити „Сървайвър", работа като водещ на емблематичната рубрика „Топ 10" в шоуто на Би Ти Ви „Животът по действителен случай", пълни театрални запи със спектаклите „Петък вечер” и „Неделя сутрин", а сега и танци в завърналото се след 10 години чакане шоу „Денсинг Старс”...

 

Ето и 10 неподозирани факта за него:

 

Факт №1

Не яде месо

Запаленият по здравословния начин на живот актьор от години избягва месото, като в същото време се стреми, доколкото му е възможно, да намали и останалите животински продукти в менюто си. 30-годишният актьор е споделял, че три или четири дни седмично се придържа към вегетарианска диета. През останалото време се храни като веган. Обича салати и зърнени храни като боб и леща. Не си позволява нито капка алкохол.

 

Факт №2

Партньорката му в „Денсинг Старс“ обучавала и баба му

По любопитно стечение на обстоятелствата бабата на Филип Буков е учила танци преди време при същата инструкторка, с която в момента актьорът танцува в шоуто „Денсинг Старс”. Това се случва преди повече от 10 години. Възрастната жена започва да посещава школа за танци близо до дома си, в която приемат не само деца, но и зрели хора. Там се среща с младата Ралица, от която научава основните стъпки на румба, джайв и ча-ча-ча. Инструкторката до ден днешен си спомня своята ученичка, на чийто внук в момента преподава.

 

Факт №3

Има 3 дипломи за висше образование

Макар да е популярен като актьор Буков има и дипломи за висше образование по философия и лингвистика. Наложило му се да кандидатства цели 3 пъти в НАТФИЗ, докато го приемат. Междувременно се записал в Софийския университет, който успял и да завърши, чакайки вратите на Театралната академия да се отворят пред него. Когато кандидатствал в Софийския, нямал никаква представа какво иска да учи там. Записал няколко произволни специалности и го приели в една от тях – философия. След като се дипломирал като бакалавър, записал магистратура по лингвистика, която също успял да завърши. Като се добави обучението в НАФИЗ, той има цели 3 дипломи за висше образование. Това го превръща в един от най-добре образованите български артисти.

 

Факт №4

Играл чисто гол в Народния театър

Младият актьор впечатлява с мускулатура и не се притеснява от тялото си. Малко преди да завърши НАТФИЗ, е играл чисто гол на сцената на Народния театър. Представлението, в което се съблича, е „Братя Карамазови” по романа на Достоевски. Проектът е мащабен и разточителен и включва солидна масовка за сцени с оргии и гуляи. Режисьорът Деян Пройковски наема за тях студенти от Театралната академия. Годината е 2019-з. Покрай представлението Филип се запознава с Владимир Пенев, който играе една от главните роли в него. По-възрастният актьор изпраща всички от масовката на кастинг за „Откраднат живот“, където също играе. Няколко месеца по-късно Филип получава обаждане от продуцента на сериала Евтим Милошев. Той му предлага ролята на уролога д-р Хаджихристев и това е първият пробив на актьора в голяма продукция.

 

Факт №5

Бил национал по бокс

Маниак на тема спорт, Филип Буков никога не е крил страстта си към бокса, но малко

хора знаят, че е бил в националния ни отбор по тази дисциплина. Имало големи шансове да тръгне да се състезава по света, включително по големи първенства и дори олимпиади. Но все пак се наложило да напусне. По думите на самия актьор, нивото му е било добро за България, но в световен мащаб – не толкова. Затова боксът останал негово хоби, вместо да се превърне в основно занимание. Затова пък актьорът успява да стане спаринг партньор на Тервел Пулев. Двамата се познавали отдавна покрай тренировките.

 

Факт №6

Левичар е

Не само външният вид отличава Филип Буков в тълпата, но и това, че е левичар. За негово щастие, е пропуснал годините, в които учителите задължаваха учениците да пишат с дясната ръка дори когато природата е отредила да го правят с лявата. Това качество дори му помогнало. Преди 5 години се видял случайно със стария си познат Тервел Пулев и се оказало, че на професионалния спортист му трябва партньор с обратен гард за тренировките. Филип се оказал много подходящ, защото е левичар. Така двамата подновили старото си приятелство и партньорство.

 

Факт №7

Страда от хипохондрия

Понеже постоянно е по болници поради вечните си травми, Филип Буков се е превърнал в хипохондрик. Той често обикаля медицински кабинети и си прави хиляди изследвания дори за най-малките болежки, от които се оплаква. Това е следствие от болезнените наранявания, които е преживял и които са го накарали да развие крайна непоносимост към всякакъв вид неразположения. Чупил си и крака на 6 места, късал е сухожилия на дясното рамо, менискусът и кръстните връзки на едното му коляно също са пострадали. Сега, заболи ли го нещо, веднага се втурва към най-близката болница, за да търси лекарска помощ.

 

Факт №8

Дарил си косата

Като студент Филип Буков пуснал дълга коса, която след това дарил за перука. Всичко започнало с най-обикновен бас, но приключило с благородния жест. „През 2015-а година с приятели се хванахме на бас кой най-дълго ще издържи да не се подстригва. След около година и половина аз спечелих баса и малко по-късно реших да отида да си отрежа косата. Тя не беше много дълга, но вече не приличах на нищо, влизаше ми в очите, главата ми се потеше в каската на мотора и много ми пречеше.

 

Отидох при тогавашната ми фризьорка твърдо решен да си отрежа косата, но тя ми каза:

„Ама ти защо не почакаш още година – година и половина, да станат поне 30 см кичури и да я дариш за перука? Още 2 години ходех като Маугли. В крайна сметка успяхме, косата беше отрязана и дарена. Надявам се, че свършила добра работа на някого в нужда”, споделя актьорът.

 

Факт №9

Снимал комедия, уреждайки погребението на дядо си

Един от най-тежките моменти за младия актьор бил, когато дядо му починал, а той трябвало да снима комедията „Татковци“. Тъжната вест научил от баба си, която му звъннала в 7 сутринта. Още като видял кой го търси в този ранен час, внукът усетил нещастието. Веднага отишъл при личната лекарка на дядо си за смъртния акт, започнал да търси траурни агенции, за да организира погребението, а в 9.30 вече бил на терен и снимал комедийни сцени за сериала. Нямало как да отсъства. „Като минеш през това, вече нищо не може да те бутне", е заключението на Филип.

 

Факт №10

Харесва жени без пластични операции

Любимец на жените, Филип Буков не харесва всякакви жени. Той си пада само по дами, които нямат интервенции във външния си вид. Не харесва жени със силикон, хиалурон, ботокс и каквито е да е външни намеси по лицата и телата си. Какво го отблъсква в тях? Актьорът споделя, че трудно ги различава една от друга. Жените, които се подлагат редовно на интервенции, рано или късно започват да си приличат. Секссимволът твърди, че когато няколко дами изглежда почти еднакво, му е изключително трудно да отличи сред тях една, която би могъл да хареса повече от останалите. Ето защо гаджетата му винаги са били с напълно естествен външен вид.

Източник: Уикенд