Некадърник в политиката и безскрупулен в живота. Това може да се каже за  Юсеин Вейселов, който няма страх от Аллах, щом живее с огромен грях и дори отказва да си плати за него.

Престъплението става факт на 22 октомври 2019 г. Шефът на младежкото ДПС в Габрово по онова време помита с БМВ-то си велосипедист. Младежът издъхва почти на място на пътя между габровските села Кормянско и Петко Славейков.

Обвинение от прокуратурата е внесено чак през септември 2021 г., а през декември същата година делото е прекратено, защото Юсеин става депутат и се сдобива с имунитет. Той повтаря „упражнението” още няколко пъти след това.

Неговото безочие лъсва в пълна сила, когато през 2022 г. адвокатите му внасят молба в съда за спиране на делото, защото Вейселов бил тежко болен и ще му трябват поне 6 месеца да се възстанови. Малко след това съдът одобрява молбата, за да покаже, че в България всичко е възможно, когато си плащаш.

Разбира се, Юсеин не е болен, а цели единствено да избегне затвора. Неговата наглост обаче му изиграва лош номер. Докато уж е тежко болен, се появява в предизборни кампании на ДПС. Сниман е с Илхан Кючюк преди евроизборите.

Това поражда негодувания сред близките на жертвата и делото отново е задвижено. В крайна сметка присъдата, която получава, е повече от нелепа. За убийството на човек Вейселов получава едва 1 година условно.

В момента Юсеин не е депутат. За 2 години в активната политика той не се запомни с нищо. Нито с някоя реч, нито с инициатива за промяна на закон. Просто стоя 2 години в парламента и „лапаше” голяма заплата, без да прави нищо, за да си я заслужи.

Ней-долното от негова страна обаче не е, че е мързелив, корумпиран и некадърен, а че няма съвест. Въпреки че е убиец, бяга от закона цели 4 години, което показва, че не се чувства виновен за нищо.

Източник: Narod.bg, Crimesbg.com