Президентът Румен Радев е на финалната права при създаването на своя партия, която ще се казва „Трети март“. По средата на своя втори мандат генералът от авиацията сам стигнал до убеждението, че единственият шанс да се промени курсът на държавата, е да се появи нова политическа формация, която ще продължи евроатлантическия ни път, но ще се опита да ни откъсне от многото задушаващи ни зависимости.

На първо място това била пълната симбиоза между части от сегашното управление и средите на Демократическата партия в САЩ, които осъществяват износ на либерализъм от Вашингтон по целия свят, включително и в България разкриха за „Филтър“ хора от най-близкото обкръжение на държавния глава. На второ място било активното участие на страната ни във войната между Русия и Украйна. Не е тайна, че от „Дондуков“ 2 отдавна настояват София да има по-неутрална позиция към конфликта, като Унгария например.

ВРЕМЕ Е: Румен Радев прави партия „Трети март“

Планът е узрял и Румен Радев щял да се възползва от ситуацията, смятат нашите информатори. Първоначално държавният глава смятал да не се афишира открито зад проекта, защото по. Конституция функциите му са много по-различни и не му е позволено да членува и още по-малко да оглавява политически партии.

Въпреки това Радев даде ясен знак, че нещо готви по време на церемонията, посветена на 146-годишнината от Шипченската епопея. От знаковия връх в Централна Стара планина президентът обяви, че 3март е „червената линия на нашето търпение, която народното движение няма да допусне да бъде заличена“.

Румен Радев нападна яростно правителството и партиите, които го подкрепят, като ги обвини, че страдат от властова булимия, заплашват демокрацията и подготвят опорочаване на изборите.

При определени обстоятелства обаче Радев бил готов дори на по-решителна крачка по овладяването на властта в страната, а именно да напусне преждевременно президентството и лично да оглави бъдещия проект, за да спечели изборите и скоростно да изпрати кирчовците и кокорчовците от „Продължаваме промяната“ там, където им е мястото – на бунището на историята.

Източник: narod.bg