Хитрата сврака – с двата крака. В тази ситуация се постави лидерът на БСП Корнелия Нинова с номинацията на Ваня Григорова за кандидат-кмет на столицата. Нарастващата популярност на хубавата синдикалистка в кампанията стигна неподозирани дори и за лявото обединение проценти. Според социолози Григорова вече имала шанс да закове немислимите до неотдавна 206 вота, а някои дори са убедени, че може да стигне и до балотаж срещу смятания за първи в състезанието Васил Терзиев.

 

Корнелия обаче, която не търпи конкуренция под прожекторите на БСП, не можела да повярва, че уж непопулярната Ваня Григорова изведнъж ще се окаже фактор и любимка на електората й, като провидяла в успеха на икономистката дори заплаха за лидерския си пост, признаха апаратчици от „Позитано“ 20. Още повече че активисти на ДБ разказаха, че мнозина десни избиратели започнали да коментират в централата на тъмносините, че ще гласуват за Григорова, тъй като не искали да пускат" бюлетина за наследник на ДС генерация като Васил Терзиев, който в сряда взе, че лъсна и като племенник на скандалния външен министър от соца Петър Младенов.

 

Част от десницата харесала Григорова като алтернатива, което съвсем сащисало Нинова и тя взела внезапно решение да спре пропагандата в полза на смуглата си кандидатка.

Корнелия все по-уклончиво зове за подкрепа към Григорова. От страна на избирателите по митинги и срещи, а зли езици в БСП твърдят, че е ужасена, че някой може да има повече популярност от нея в лявото пространство. Самата Ваня Григорова дори не подозирала, че Нинова вижда в нея угроза за лидерския пост, след като според социалисти синдикалистката можела да направи. шеметна кариера в БСП след успех на изборите и накрая да се прицели в лидерското място. А него дамата от Крушовица щяла да напусне само с краката напред,  смеят се „червени“ активисти.

 

Ваня Григорова детронира Корнелия?

 

Григорова има пълни шансове да стигне дори до балотаж, след като София видя „червен“ кандидат-кмет на същата позиция в лицето на Мая Манолова. Още повече, ако разочаровани десни избиратели наистина я припознаят като алтернатива на останалите беззъби кандидати. Според запознати, за да спаси влиянието си в БСП, отсега Нинова умувала да постави свой верен човек на лидерския пост, ако се стигнело до немислимото – този път наистина БСП да поиска оставката й ребром. Името на Кристиан Вигенин все по-упорито се спряга за наследник. в кулоарите на „Позитано 20.

 

„Дори да сдаде поста някога, Нинова ще направи така, че тя да дърпа конците отново и да е де факто лидерът на партията подобно на Ахмед Доган. Ужасът й да отпадне от лидерското място е огромен, тъй като без този пост реално тя е никой и помни много добре какво стана с бивши председатели като Михаил Миков – отидоха в политическото небитие“, разсъждават апаратчици от БСП.

 

Затова и Ваня Григорова била просто повод Корнелия отново да започне да се страхува за. авторитета и влиянието си, при положение че успя насред кампания да накара десетки социалисти да напуснат структурите заради личните й номинации и пренебрегването на решенията на партийния актив. Самата кандидат-кметица не е коментирала никога да има лидерски амбиции или да иска политическа кариера в йерархията на столетницата, ала интригантите в партията вече са готови да й го подшушнат, когато се налага.

Източник: Уикенд, crimesbg.com