Коварна тактика за печелене на избори предприе Тодор Попов, вечният кмет на Пазарджик, потънал в далавери и схеми, довели дори до убийството на неговата пиарка Татяна Стоянова през януари 2015-а.

Сръчният Тошко, спипан преди време с напудрен нос зад волана, взе пример от „герберите“ в София и също пусна свой човек от името на десните сили. Целта е да бъде париран младия и напорист Петър Куленски, кандидат на „Продължаваме промяната“. Депутатът се радва на огромна популярност в града и сериозно е притеснил щаба на Попов, предаде „Галерия“.

За целта настоящият градоначалник ще извади кандидатурата на Милен Трифонов от гражданско обединение „Да си върнем Пазарджик“. В него членуват все бивши седесари и хора на ДБ, които обаче са били по листите на ГЕРБ последните години. Целта е с „троянския кон“ да бъде разколебан десният електорат, който изцяло е зад Куленски.

Изчисленията показват, че проектът трябва да от-цепи поне 1000 гласа от електората на депутата от „Промяната“.

ТРОЯНСКИ КОН: Тодор Попов драпа за 5-и мандат – дава по €200 000 заплати на волейболисти, за работниците нито лев

Към момента социологиите в щаба на Тодор Попов показват рекордно ниски нива на подкрепа в града и той е сериозно уплашен. Не е ясно дали ще му стигна традиционно монолитната подкрепа в селата от общината, където гласуват под строй и заплахи. Затова всеки разпилян глас за опозицията в града е добре дошъл. Попов обаче не е вече и любимец на селата, тъй като повечето не видяха и една асфалтирана улица в мандата му.

За капак финансовото министерство запорира сметки на общината заради невнесени в бюджета осигуровки на служители. Общината в Пазарджик дава милиони в джобовете на глезени волейболисти и футболисти, но редовно бави парите за останалите дейности.

Говори се за заплати от по 200 000 евро на човек във волейбола, които не са по силите на гръцките и италианските грандове, да не говорим за българските.

Източник: narod.bg