Гласят и Галя Прокопиева за министерски пост

След като Слави Трифонов оттегли своите министри от кабинета на Кирил Петков, мястото им трябва да бъде заето от нови кадри.

Припомняме, че Дългия оттегли Гроздан Караджов (МРРБ), Теодора Генчовска (МВнР), Радостин Василев (ММС) и Александър Николов (МЕ).

През следващите дни те ще хвърлят оставките си пред Кирил Петков, след което трябва да бъдат гласувани от парламента.

Това ли ще са новите министри?

Парламентът е този, който трябва да избере и новите министри. Именно там има сериозни опасения, тъй като управляващото мнозинство няма достатъчно гласове, след като ИТН се оттегли.

Четирите овакантени министерски поста са били разпределени между ПП, ДБ и БСП още по време на извънредната среща на коалиционния съвет в сряда.

Съгласно договорката между лидерите на трите партии, на БСП ще бъде поверено спортното министерство. ДБ ще се облажи с министерството на енергетиката, а останалите два министерски поста остават за ПП.

Мълвата носи, че Кирил Петков гласи външнополитическия си съветник Весела Чернева за министър на външните работи. Припомняме, че именно нея Слави Трифонов спомена като „личният външен министър на Петков“.

За мястото на Гроздан Караджов от ПП гласят Настимир Ананиев. Ако заеме министерския пост ще му се наложи да сбогува с депутатското си място.

Що се отнася до Спортното министерство, което се изплъзна на Нинова в началото на годината заради напъните на Дългия, сега те гласят за там депутата Иван Ченчев или автомобилния пилот Крум Дончев.

В последно време Дончев се е превърнал в любимец на червения лидер при все, че не успя да се докопа до НС дори и като водач на листата им в Габрово.

Мълвата носи, че сексуално неуморимия и атлетичен Крум я е впечатлил по различен начин…

Все още на този етап не е известна кандидатурата на ДБ за енергийното министерство. Спряга се името на Илиян Василев, но пък бе лансирано и това на съпругата на медийния бос Иво Прокопиев – Галя Прокопиева.

Източник: Уикенд