През последния уикенд станахме свидетели на нещо изключително грозно в предаването на БНТ „Денят започва с... Георги Любенов“. След над десетилетие в ефира на родната телевизия екипът на сутрешното предаване стана за резил.

Жоро Любенов години наред се славеше като един от добрите и обективни журналисти на България. Това обаче вече не е така.

Явно от партия ГЕРБ могат да се свържат с него и с БНТ по всяко време. Това стана ясно, когато Тома Биков се обади в ефир по време на гостуването на ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“.

Как Биков се е свързал с Жоро и откъде изобщо има телефона на БНТ, всеки сам може да си направи извод. Но да се позволява подобно включване по средата на интервю с политически опонент е нищо повече от сервилничене към първата политическа сила.

Разбира се, можеше да се очаква подобен слугинаж, имайки предвид кой е директор на БНТ. Това е Емил Кошлкуков, когото всички определят като човек на ГЕРБ, макар да влезе в политиката като човек на Царя, но той и Бойко Борисов така започна.

Георги Любенов можеше да откаже да приеме обаждането, но явно и за него удобният стол на водещ в БНТ е по-важен от честта и достойнството му.

Източник: Lupa.bg, Crimesbg.com