Оказва се, че неслучилият се вицепремиер в неизбраното от НС правителство на проф. Николай Габровски – Меглена Плугчиева, дължи политическата си кариера на участието си в сек*компромат и последвалото изнудване на немския посланик в България. 

Скандалното разкритие бе направено от политическия затворник Петър Бояджиев посредством публикация във Фейсбук профила му.
81-годишният легендарен дисидент, лежал 13 години в зандана при строг режим заради разпространени през 1966 г. листовки с искане за многопартийна система и излизане на България от Варшавския договор, твърди, че за тъмното минало на Меглена Плугчиева, научил лично от акад. Благовест Сендов през 1995 г. Тогава покойният вече Сендов бе председател на НС (1995-1997 г.), а Бояджиев бе негов съветник.

Две години по-рано Бояджиев бе номиниран от президента Желю Желев да състави правителство, но кандидатурата му се оказа неконституционосъобразна, тъй като някогашният политически затворник е с двойно гражданство – френско и българско.

След като Меглена Плугчиева бе предложена от проф. Николай Габровски за вицепремиер и министър на околната среда и водите, Бояджиев написа: 
„Абе от кал да си, ама ДС да си. ще ви кажа една случка. Госпожата беше депутат по времето на Жан Виденов. Тогава председател на НС бе Благовест Сендов. Както е известно, аз бях негов най-близък съветник, колкото и странно да звучи. И така един ден се запътвам към вратата на кабинета му, а от там срещу мен излиза зачервена и бясна Мегленката. Влизам и виждам, че Благовест също е много ядосан. Какво става? „Тази си мисли, че аз съм като оня глупак немския посланик и дошла да ми предлага да ме води на лов в хижата на горското. Не само й отказах, но и я изгоних и не искам да я виждам повече в кабинета си“, каза Сендов. Все още не разбирам и питам какво общо има тук немският посланик. „Ами като е била в Министерството на земеделието, е отговаряла за международните връзки и така го завела в кревата си, а ченгетата снимали. След това отишли при него със снимките. Завалията имаше 3 деца и клекнал, та каквото му кажат, това прави, а тя стана депутат. Та сега и мен си помислила, че може да омотае в чаршафите си!“.

Историята с Плугчиева, ако изобщо е вярна, вероятно е свързана с Валтер Левалтер, който беше посланик на ФРГ в България в периода 1987-1991 г. Маститият дипломат има ти деца, става ясно от биографичната му справка. След като Левалтер напуска България и е изпратен за посланик на Германия в Индонезия, посланическият пост у нас е зает от жена – Криста Щефлер (1991 – 1995 г.) в този период зам.-посланик в София е друг немец с 3 деца – Щрамайер, така че е възможно и той да е визираният немски посланик, заснет да мачка чаршафите с Плугчиева.

Все пак много политически наблюдатели са склонни да допуснат, че вследствие на напредналата си възраст Петър Бояджиев възприема като истина много недоказани слухове, минали покрай ушите му.
Източник: Уикенд 
 

Скандал! Меглена Плугчиева преспала с немския посланик по заповед на…