Партията на Костадин Костадинов – „Възраждане“, която не спира да се пъчи как са единствената алтернатива на статуквото и носители на нов морал в политиката, бързо наваксват с порочните практики от старите формации.

Факт е, че близки роднини на партийните вождове у нас изместват редовите активисти от избираемите места в листите за парламент. Оказва се, че шуробаджанащината не е единственият прихванат порок от партията на Костя Копейкин. Хората му са започнали да привличат в редиците си и видни партийни номади с кримибиография, алармират пловдивски активисти.

Шуробаджанащината при Костадин Костадинов продължава с пълна пара

Костадинов има за задача да намери хора покрай агитацията за изборите, които да станат членове на СИК, където работата е изключително неблагодарна. Срещу полагащите им се 200 лв. от държавата, членовете на СИК трябва да наблюдават гласуването през целия ден, след което да висят още 20-30 часа на опашка, за да предадат изборните протоколи. Оказва се, че редовите активисти на партията на Копейкин не са уведомени от ръководството, че на партията им се полагат места и в ръководството на РИК.

Истината е, че в РИК-овете работата е далеч по-лесна. Като цяло задълженията на хората там се изчерпват с регистрацията на листите с кандидати за депутати и реагиране на сигналите за нарушение в изборния ден. За тази си работа получават от държавата между 1600 и 1850 лв. Както сами се досещате едва ли ще липсват кандидати от квотата на „Възраждане“ при тези пари. 
Докато вървят спорове между членовете кой да докопа сладкия и добре платен пост, феновете на Копейкин с изумление разбират, че мястото вече е заето.

 За представител на партията е назначена някоя си Сузана Николова. Спуснатата с парашут от София дама никак не е случайна. Синът й Деян Николов е секретар на партията и дясна ръка на лидера Копейкин. Деян стана известен преди месеци с това, че регистрира като търговска марка името, което политическите опоненти ползват за лидера му Костадин Костадинов – Костя Копейкин. Старанието на Николов очевидно е оценено и той е поставен на избираемо място в столичните листи на „Възраждане“, вероятно за да не бие на очи назначението на майка му в РИК-Пловдив.

И докато активистите на Копейкин вече са претръпнали с шуробаджанащината в партията, то биографията на Сузана определено им идва в повече. В Пловдив тя е известна като виден партиен номад, а по-паметливите припомнят и криминалните моменти в миналото й. Тя влиза в политиката като един от учредителите на ГЕРБ в Пловдив. Като едно от водещите лица на формацията от 2007 до 2011 г. е зам.-председател на Общинския съвет. Още тогава опонентите й подхвърлят, че урежда с обществени поръчки близки до нея фирми. 

През 2011 г. неизвестни лица разбиват семейния гараж в центъра на града и подпалват луксозния „Лексус“ на Николова. Според една от версиите става въпрос за отмъщение заради неизпълнен ангажимент. Тогава Николова обяви, че колата не е умишлено запалена, но не спомена как вратата на гаража се е саморазбила. 

Покрай наказателното дело срещу нея и собственика на фирма за строителен надзор Вакрил Тодоров лъсват подробности за работата на Николова като зам.-председател в пловдивския общински съвет. Двамата са обвинени от прокуратурата за измама в размер на 50 бона, с които през 2011 г. ужилили собственичката на детски център „Теди“ Юлия Костадинова. 


Тя се оплакала, че дала парите, за да получи разрешение от общината да купи земята под центъра, чиято постройка е приватизирала законно преди години. След многократните й опити да се справи сама с проблема, бизнес дамата е насочена от познати към Вакрил Тодоров. Той подготвил документите и срещнал Юлия с Николова. Двамата обещали на Костадинова, че проблемът й ще бъде решен, но срещу определена сума. В замяна на парите, Николова поела ангажимент, че ще прокара решението на общинския съвет, с което да й позволи да купи земята.

Сумата в размер на 50 000 лв. била дадена напразно от Юлия, тъй като вместо да си купи земята, както й било обещано, парцелът бил пуснат на публичен търг от общината. За капак фирмата й изобщо не била допусната до наддаването с мотив, че е подала документите си… една минута след крайния срок.

След подадената от нея жалба, срещу Николова и Тодоров започва дело за измама. В крайна сметка след дълги съдебни драми през 2016 г. е осъден само Тодоров, тъй като не можело да се докаже, че Сузанита Николова е взела част от парите. 

Междувременно Николова бива изхвърлена от партията на Борисов, но това не секва мераците й за политическа кариера.
Сузана сменя още няколко формации – „Воля“ на Марешки, АБВ на Румен Петков, „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова, за да акостира във „Възраждане“, където кариера вече е направил синът й Деян.

Партийни активисти разкриват, че Сузана се появила при тях едва след назначението й за член на РИК. При няколкото си разговора с останалите хора намеквала, че скоро ще оглави пловдивската структура на партията на Копейкин.
Източник: Уикенд, crimesbg.com