Към екипа на Васил Терзиев се присъедини скандален кадър на патриотите, лежал в килията 7 месеца за корупция и продажба на български паспорти, подкупи и нарушения в подопечната му тогава Агенция за българите в чужбина.

 

Колкото и да не ви се вярва кандидат-кметът на София от ПП-ДБ, е получил като върл агитатор за каузите си по столичните райони съдения за корупция Петър Харалампиев, бивш директор на агенцията и задържан за подкупи, издаване на фалшиви документи и продажба на български паспорти под масата през 2018 г.

 

Спецсъдът тогава подхвана делото му за продаване на паспорти под масата срещу 3500 евро, заедно с още няколко души от агенцията, а казусът се закучи заради постоянно болни обвиняеми, специализираните магистрати изгубиха съда си, а на прокуратурата и без това й трябваха две години, за да изготви обвинителен акт срещу ВМРО кадъра.

 

Познатият като Бате Харо на политическите кадри през годините бивш директор вече е част от най-острите поддръжници на Васил Терзиев и се занимава предимно с ударна подкрепа за кандидат-кмета на десницата в социалните мрежи. Там Харалампиев, който се наложи да плати скандалните 100 000 лв. гаранция за излизането си от ареста, вече от върл „патриот“ се е пребоядисал като блюдолизец на Терзиев и агитира масово симпатизантите на ПП-ДБ да отидат до урните, за да може „да покажем тотална доминация в София, дори да има на места балотажи, целейки самостойно мнозинство в Столичния общински съвет“ (б.р. цитираме без редакция), пише Харалампиев.

 

Съден за корупция агитира за Васил Терзиев. Залепи се за екипа му като кърлеж

Забравил бившите си благодетели от ВМРО, които го поставиха първо на поста зам.-областен управител на София, а след това на ръководния пост в ДАБЧ, днес Петър Харалампиев е в ротата на Васил Терзиев и отдавна не изповядва ценностите на войводите на Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО, разбира се, побърза да се разграничи от кадъра си в минутата, в която Бате Харо се озова в ареста за над половин година.

 

Новият десен радетел за победата на Терзиев в столицата през 2017 г. беше назначен за председател на ДАБЧ, която бе в ресора на ВМРО и в предходните три години – ръководител на структурата беше Борис Вангелов, който след това стана депутат от „Обединени патриоти”.

 

Изборът му съвпадна с появата на снимка на Харалампиев, облечен в тениска с надпис „Вермахт” по време на поклонение пред гроба на Тодор Александров, организирано от ВМРО. Тогава вицепремиерът Красимир Каракачанов публично се застъпи за Харалампиев, но след това очевидно реши, че продажбата на паспорти под масата, взимането на подкуп и коментарът на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, че подобна злоупотреба е „престъпление срещу българщината”, са повод да се откаже от любимеца си.

 

Васил Терзиев обаче явно приема с охота подкрепата на съдения в момента за престъпление срещу българщината” бивш висш чиновник и дори публично му благодари за подкрепата пред останалите от екипа си.

 

Преобразеният във възгледите си Харалампиев се самопредложил и като помощник в агитацията по места на Терзиев и районните му кандидат-кметове.

Източник: Уикенд