Присъствали на срещата след изборите в централа на Продължаваме Промяната информират за сериозен вътрешен конфликт. След загубата на парламентарните избори от ГЕРБ, са се събрали ръководството на партията и избраните за народни представители за дискутиране на действията им.

Присъствал на срещата източник сподели, че са се разразили големи скандали и разногласия относно бъдещия им курс. В сблъсъка един срещу друг са застанали Даниел Лорер и един от председателите на ПП-ДБ Кирил Петков.

РАЗРИВ: Даниел Лорер и депутати от ПП се отцепват и отиват при ГЕРБ, преговарящ с Борисов е Йордан Цонев

Дори Даниел Лорер е отправил сериозната заплаха, че ще напусне коалицията заедно с подкрепящите го депутати и дори ще се присъединят към ГЕРБ. Това извело извън нерви Петков, който е явен противник на обединение с партията на Борисов.

За момента не е ясно какво ще  е решението на останалите съпредседатели коалицията Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

В същото време вътрешен източник от Правителствена болница споделя, че често е виждал Даниел Лорер заедно с Йордан Цонев да посещават басейна. Предполага се, че Цонев е проводника в преговорите на отцепниците с Бойко Борисов.

Това прави все по-вероятно правителство, излъчено от ГЕРБ с подкрепа от ДПС и отцепилите се народни представители от ПП-ДБ, предвождани от Даниел Лорер.

Ако то бъде подкрепено и от ИТН се очаква да се сформира доста стабилно мнозинство.

Източник: pik.bg