След година в нелегалност одиозният министър на културата от ПП Атанас Атанасов, известен като Просто Наско, отново нагази в дълбоките води на политиката. Въпреки множеството скандали през краткия му министерски мандат, фамозният читалищен деец, представян като народен будител, продължава да се радва на огромното доверие на съпартийците си.

 

Неслучайно от коалицията на ПП-ДБ са го представили като водач на листата им за общински съветници в Хасково. Тук е мястото да отбележим за изпадналите в потрес, че мястото му се полага по право, тъй като Просто Наско е общински лидер на ПП в града.

 

Атанасов коментира развеселено в типичния си стил след внасянето на документите за регистрация, че в листата няма пълнеж, а стойностно съдържание и побърза да се похвали, че подредбата е одобрена от всички коалиционни партньори, които единодушно се съгласили той да е водач. Предвид предишните му изяви като политик, запознати от града имат друга версия по темата. Атанас Атанасов остави популярност с не един и два нелепи гафа в министерския си мандат, но мерешката на тортата бе прочутото му видеоселфи от министерския кабинет навръх рождения му ден през април, когато навърши 32 години, когато с вид на здраво напушен с трева, Просто Наско си направи селфи и запис, в който е във видимо неадекватно състояние и със забавен говор, благодари на всички, поздравили го за рождения му ден. Месеци след това бурните реакции и спорове дали е бил под въздействието на наркотици не спираха, а опозицията използва случая да се подиграва на кадрите на ПП нонстоп. За да тушира скандала, министърът заяви, че си е направил експеримент – искал да види колко хора ще коментират странното му видео и отсега нататък всеки петък щял да прави други клипове, в които ще говори за култура. Разбира се не последва нито един клип.

 

Просто Наско се върна на политическата арена

 

След падането на кабинета на Кирил Петков, Просто Наско набързо бе изпратен в заслужена почивка, която не бе дълга, предвид факта, че година по-късно от ПП отново опряха до него, за да довършат борбата си с политическата мафия.

Твърди се, че представителите на останалите партии в коалицията далеч не били очаровани от новината, че разсмелият цяла България бивш културен министър ще е начело на листата за общински съветници.

 

Анализите им показали, че Атанасов е последният човек, който може да убеди хората в Хасково, че „Промяната“ има сили да разбие олигархичния модел, владеещ общината от десетилетия. Нямало обаче как да пречупят волята на съпредседателя на партията Асен Василев, който е отколешен ментор на Просто Наско.

 

След като под силен натиск миналата година Василев бе принуден да го извади от кандидат-депутатските листи, този път бил непреклонен. Преди да атакува общинската власт, Просто Наско побърза да опровергае пикантните слухове за себе си. От негови публикации в социалните мрежи стана ясно, че се е бракувал с дългогодишната си приятелка Яна.

Източник: Уикенд