„Продължаваме промяната“ изхвърли изненадващо и безвъзвратно от редиците си в сряда бившият министър на културата Атанас Атанасов, по-известен като Просто Наско.

Това се случи при представянето на листата за кандидати за общински съветници в родното му Хасково.

 

Бившият министър с подозрително блесналия поглед, който е любимец на Асен Василев, е низвергнат от формацията и няма да се състезава за общинар на вота за съветници на 23 юни. Припомняме, че до новите избори се стигна след решение на съда, който касира вота от 29 октомври 2023 г. заради нарушения при броенето на бюлетините и отчитането на действителните и недействителните гласове. Съименникът на най-малкия генерал в държавата от ДБ е изхвърлен не само от водаческото място, което Василев му бе обещал за извънредния местен вот в Хасково, но и изобщо не фигурира в листата на ПП-ДБ.

 

След година в нелегалност одиозният министър на културата, отново бе налазил в дълбоките води на политиката. Въпреки купищата скандали през краткия му министерски мандат, фамозният читалищен деец, представян като нов народен будител продължаваше да се радва на огромното доверие от своите съпартийци.

Неслучайно от коалицията ПП-ДБ първоначално го бяха поставили като водач на своята листа за общински съветници в Хасково, тъй като е и шеф на „Промяната” в града.

Тогава ексминистър Наско побърза да се похвали, че подредбата е одобрена от всички коалиционни партньори, които единодушно се съгласили той да е водач.

 

Изненадващо обаче в сряда Просто Наско приключи с политиката, тъй като бе изритан от листата, а се говори и че ще бъде сменен uато шеф на ПП-Хасково.

 

Хора от града имат също версия за случилото се, предвид предишните му изяви като политик. Атанас Атанасов остави популярност с не един и два нелепи гафа в мандата си като министър, но черешката на тортата бе прочутото му видеоселфи от министерския кабинет на рождения му ден през април, когато навърши 32 години. Тогава, с вид на здраво напушен с трева, Просто Наско си направи селфи и запис, в който в неадекватно състояние и забавен говор, благодари на всички, поздравили го за рождения му ден. Месеци след това бурните реакции и споровете дали е бил под въздействието на наркотици, не спираха, а опозицията използва случая да се подиграва на кадрите на „Промяната” нонстоп.

 

За да тушира скандала, министърът заяви, че си направил експеримент – искал да види колко хора ще коментират странното му видео и отсега нататък всеки петък щял да прави други клипове, в които ще говори за култура. Разбира се, не последва нито един клип. След падането на кабинета на Кирил Петков Атанас Атанасов набързо бе изпратен в заслужена почивка. Тя явно е била доста кратка, щом година по-късно от ПП отново опряха до него, за да довършат борбата си с политическата мафия. Твърди се, че представителите на останалите партии в коалицията далеч не били очаровани от новината, че разсмелият цяла България бивш културен министър ще е начело на листата за общински съветници.

Анализите им показали, че Атанасов е последният човек, който може да убеди хората в Хасково, че „Промяната” има сили да разбие олигархичния модел, владеещ общината от десетилетия.

 

Преди да атакува общинската власт, Просто Наско побърза да опровергае пикантни слухове за себе си. От негови публикации в социалните мрежи стана ясно, че той се е бракувал с дългогодишната си приятелка Яна. А според източници запознати в ПП го е докарал не Асен Василев, а Ицо Хазарта, с когото били приятели от години.

Източник: Уикенд, crimesbg.com