По всяка вероятност Борис Бонев ще получи подкрепата на новата коалиция между ПП и ДБ.

 

Шефът на „Спаси София“ сам пожела преговори и рамо от прогресивните сили през януари, а изглежда, че сега най-после са си стиснали ръцете около битката за приоритетите на града.

 

Като доказателство за това, че Бонев най-после се е разбрал с десните, които на миналите местни избори му обърнаха гръб е видеото на младия урбанист, появило се в страницата на ПП, което досега не се е случвало.

 

ПП и ДБ май ще подкрепят Бонев за кмет на София

В клипче от Виена, където Бонев черпи идеи за София, той призовава да превърнат града си в по-хубаво място за живеене и да се сложи край на непрестанните ремонти. Освен това Бонев държа реч и на хепънинга на ПП-ДБ в неделя, рамо до рамо с Кирил Петков и Асен Василев.

 

Амбициозният общинар е много удобна и подходяща кандидатура, предвид факта, че от години има утвърдено име като експерт, раздаващ се за добрата визия на столицата и вече е направил твърде много за града. Поради тази причина не се нуждае нито от реклама, нито от представяне. Политици извън лагера на дясно-центристката коалиция коментират, че той си е готов за кмет.

 

В бонус, Бонев е човекът, който през годините изтъкваше грешките и недомислиците на Фандъкова в управлението на града.

На предишните местни избори, когато се яви като независим кандидат, той така и не успя да се класира за кмет на столицата в битка срещу Йорданка Фандъкова. Тогава Бонев не скри разочарованието си от ДБ, които не му оказаха подкрепа и не го припознаха като техен фаворит. Вместо това десните издигнаха Борислав Игнатов, който претърпя пълен провал след брутален компромат в медиите.

 

Допреди няколко седмици се смяташе, че дясното обединение ще заложи на друга кандидатура – собственика на „Телерик“ Васил Терзиев. Мълвата носи, че той щял да осигури над 1 млн. лв. за предизборната кампания на „добрите сили“ за парламентарните избори на 2 април, в замяна на което щял да бъде издигнат за кмет на София.

 

Терзиев се ползва с безспорно добра репутация в бизнес средите, но социологическото проучване, направено от ДБ, установило, че той не би имал шанс да заеме кметското място в столицата – и защото е неразпознаваем дори за най-умните и красивите, и защото е мултимилионер, което във време на финансова криза и дълбоко социално неравенство, не е най-удачният вариант.

 

Вече е ясен и кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив. Това ще е издателят Манол Пейков, набрал огромна популярност с благотворителните си акции за генератори на Украйна и пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. През седмицата той регистрира и фондация на свое име. Припомняме, че Пейков бе депутат в 46-то НС от листата на ДБ.

Източник:  Уикенд, crimesbg.com