Позорна “сватба” между непримиримите политически опоненти НФСБ и ДПС организира изникналата от нищото коалиция “Граждани за общината” в Костинброд.

 

На челни позиции в листата им е осъдената за трафик на бежанци координаторка на НФСБ Анелия Велева (бел.ред.: чийто партиен лидер е Валери Симеонов). Последната през 2017 г. бе заловена като част от канал за прекарване на нелегални мигранти от Синеморец към София. Калин Василев – мъжът  с когото Велева живеела на семейни начала, бил основна брънка в трафика на бежанци. Това стана ясно в пловдивския районен съд, където прокуратурата иска постоянен арест за тях и за още четирима души.

 

"Има изградена стройна организация между Дилян Николов от Бургас и Велева и Василев. Всеки от тях е имал определена роля", посочи в съда прокурор Елка Каранинова. Мъжът на патриотката Велева набавял превоза за транспортирането им. Подбирал безупречни шофьори с чисто съдебно минало, които да не създават никакви съмнения. Било установено, че Василев бил подпомаган в дейността си от Анелия Велева, изтъкна прокурорката.

 

Нещо повече - човекът, с когото Анелия Велева живее на семейни начала, наел бившата барета Николай Дюлгеров с ауди А3 и Любомир Тодоров с мерцедес. Качили на двете коли петимата емигранти, които влезли у нас нелегално. Натоварили ги в колите и тръгнали към София.

"Заплащането на услугата е в зависимост от маршрута. Ако превозът е от границата, тогава тарифата е по-висока", посочи прокурор Каранинова. Тя назова суми от 150 до 500 евро на човек.

 

Позор! В Костинброд трафикантката на бежанци Анелия Велева влиза в местния парламент от коалиция “Граждани за общината”

 

В листата на “Граждани за общината”, компания на доказаната престъпница Анелия Велева ще прави депесарският кадър Димитър Григоров, който е дал пълномощно да участва в коалицията.

 

Позор! В Костинброд трафикантката на бежанци Анелия Велева влиза в местния парламент от коалиция “Граждани за общината” - Снимка 2

 

Любопитно е с какви очи той ще гледа съпартийците си, прегръщайки се с представителката на Валери Симеонов, който изгради партийната си кариера върху лъжите по адрес на ДПС, любопитстват гражданите на Костинброд.

 

Позор! В Костинброд трафикантката на бежанци Анелия Велева влиза в местния парламент от коалиция “Граждани за общината” - Снимка 3

 

Редакцията ни пък продължава да пита, защо лица като Анелия Велева продължават да търсят политически чадър за незаконните си деяния и не е ли по-справедливо вместо в общинския съвет, да я гледаме в ареста с белезници?

Източник: crimesbg.com