Поредно доказателство, че народните ни представители не заслужават огромните си заплати, се появи на бял свят. Да взимаш толкова много пари за родните стандарти, при все че не правиш почти нищо, а да се държиш като хулиган и пълен простак, наистина граничи с диагноза и свръхестествена наглост.

Депутатите от „Продължаваме промяната” са актуалната тема в последните дни. На 7 декември около 15:30 ч. двама от тях са се сбили в кабинета на партията.

Радослав Рибарски е главният виновник. Той е налетял на бой на Венко Сабрутев, искайки обяснение защо Венко не е подкрепил новия енергиен закон, според който държавата ще може да се намесва в дейността на „Лукойл” у нас.

Сабрутев гласува „въздържал се”, което е отпушило гнева на Рибарски, въпреки че предложението на „Демократична България” бе прието. На връщане от заседанието Рибарски сритал в краката Венко, ударил му юмрук и го хванал за шията с думите „Слуга на „Лукойл”.

Да правиш такива откровени простотии, при положение че уж представляваш българския народ, е откровена наглост и липса не само на възпитание, но и на морал. Не стига, че работата му е възможно най-леката, а именно да натиска един бутон, а и се държи като квартален бияч от кръчмата.

Заплатите на тези хора идват от данъците на онези, които истински се трудят, но получават много по-малки възнаграждения. Основната депутатска заплата в момента е 5145 лв., но с добавките може да набъбне почти двойно. В миналия парламент например един депутат е получавал средно по 9641 лв. на месец.

Открай време народът негодува срещу родните ни депутати, защото взимат много пари за нищо работа, а на всичкото отгоре не следват националния интерес, а са подвластни на външни манипулации с цел материално облагане.

На всичкото отгоре тези хора в парламента са агресивни и озлобени, което ясно личи от поведението им. Това вече е наистина недопустимо.

Преди също е имало подобни конфликти в НС, макар и по-леки. През лятото например лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов налетя на Искрен Митев от „Продължаваме промяната”. Митев и сега не е избягал от конфликта, тъй като е отнесъл и той един юмрук, докато се е опитвал да разтърве Сабрутев и Рибарски.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com