Побеснелият от „Магнитски“ Бойко Борисов пенсионира тихомълком, но в същото време знаково от политиката последния финансов министър на ГЕРБ – Кирил Ананиев.

 

67-годишният икономист изненадващо не откри място в листите на партията за идните извънредни парламентарни избори.
 

Побеснелият от „Магнитски“ Бойко Борисов пенсионира чичото на Владислав Горанов

През последното десетилетие Кирил Ананиев беше незаменим лидер на листата на ГЕРБ в Перник. Този път обаче за предстоящите избори на 2 април за лидер бе повдигнат водачът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев. От партията на Борисов за момента не са направили публичен коментар на причините, поради които Кирил Ананиев е отпаднал от предизборната битка.


Припомняме, че той заемаше основни постове в министерството на финансите още от времето на Иван Костов, беше зам.-министър по разходната част на бюджета и в държавните управления на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и служебния кабинет на Георги Близнашки. Освен това е бил два пъти министър на финансите в кабинети на ГЕРБ. Парадоксът е, че най-дълго е бил министър здравеопазването, а не на финансите – в периода 2017-2020 година

Функционери на партията разкриват, че отпадането на Кирил Ананиев от листите на ГЕРБ не се дължи на някакъв спор с Бойко Борисов, а на родствената му връзка с Владислав Горанов. Ананиев е чичо на Горанов и негов най-добър преподавател в дебрите на финансовата материя.
 

Побеснелият от „Магнитски“ Бойко Борисов пенсионира чичото на Владислав Горанов - Снимка 2

След включването на Горанов в санкционния лист на САЩ „Магнитски “, от ГЕРБ са предпочели да скъсат всякаква връзка с него и „ пенсионирането “ на чичо му Кирил Ананиев е образно доказателство за устрема на Бойко Борисов още веднъж да завоюва доверието на Американското посолство, отбелязват политически анализатори.

Източник: Уикенд